avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general operatiune de compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

operatiune de compensare

Am citit destul de mult despre compensare dar nu stiu sigur de aceea caut ajutor. Am o factura care intrece 10.000 ron dar care nu are data scadenta. Trebuie acum sa fac o compensare dar cu niste produse care au fost lasate in "custodia" firmei de unde am aceasta factura de peste 10.000 Ron. De fapt aceste produse s-au livrat doar pe dispozitie de livrare, atat. Cum ar trebui sa procedez? Care sunt pasii de urat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 22:30, 15 August 2009
Trebuie sa incheiati un proces verbal de compensare semnat cu reprezentantii celeilalte societati. Si trebuie sa le facturati la randul dvs pentru produsele lasate in custodie! Aceeasi valoare ca cea din factura pe care v-au emis-o pentru produsele livrate de ei catre dvs!
:)
Dintr-un contract de custodie nu se compenseaza nimic .Art.1591 C.civ.nu va permite decat resituirea poduselor asa cum le-ati primit de la deponent.
Dar puteti rezilia contractul de custodie (depozit) chiar daca marfa a-ti primit-o cu un aviz de insotire a marfii este un act inregistrat ,printru-un act aditional de reziliere sau printr-un alt aviz de insotire a marfii storno (adica a-ti dat marfa retur deponentului),dupa care facturati aceeasi marfa .
Pentru o factura care a depasit termenul de 30 de zile de la scadenta si care are o valoare mai mica de 10.000 lei pot face compensare fara a merge la IMI. Va multumesc!
Ca temei legal, vedeti urmatoarele acte normative:
H.G. nr. 685/1999 din 23/08/1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenţă ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuării blocajului financiar şi a pierderilor din economie, şi a Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenţă ale contribuabililor, persoane juridice publicat in MOF nr. 416 - 30/08/1999, actualizata cu H.G. nr. 804/1999 şi H.G. nr. 981/1999.

Am citit hotararea . Scrie ca se raporteaza la IMI fact mai vechi de 30 zile si mai mari de 10.000 lei dar eu am fact sub 10.000 lei

Alte discuții în legătură

Compensare Flori David Flori David Se poate face compensarea datoriilor reciproce intre 2 societati (SRL si SA) pe baza documentului \\"protocol de compensare\\" semnat de ambele parti, redactat ... (vezi toată discuția)
Compensare dena71 dena71 De la firma X am cumparat marfa, la randul meu eu i-am vandut niste mijloace fixe. Am posibilitatea de a efectua compensatie? (vezi toată discuția)
Ordin de compensare monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea nelamurire: sunt agentul economic initiator al unui ordin de compensare cu o societate. Nu stiu care ... (vezi toată discuția)