avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa judiciara de timbru

Buna ziua,am urmatoarea dilema:
eu, A, cu domiciliul in loc. X, am chemat in instanta pe B, cu domiciliul in loc. Y. Instanta de judecata este in loc. Y. Am platit taxa de timbru la taxe si impozite unde am domiciliul, iar la prima instanta dna Judecator mi-a spus sa platesc taxa in localitatea unde se judeca procesul.Azi am fost la taxe si impozite din localitatea unde se judeca procesul si mi-au spus ca trebuie sa platesc in localitatea de domiciliu, dupa cum spune si Legea 276/2009.
Ajutati-ma sa rezolv aceasta dilema.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
aleius, utilizator
Cel mai recent răspuns: aleius , utilizator 12:26, 14 August 2009
Citez din Lege nr 276/2009 privind aprobarea OUG nr. 212/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru


6. La articolul I punctul 4, articolul 19 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 19
Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti se platesc in numerar, prin virament sau in sistem on-line, in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal, debitorul. Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti pot fi platite si prin unitati bancare in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale, costurile operatiunilor de transfer fiind in sarcina debitorului taxei."



Probabil că judele în cauză a apreciat că debitorul la care face referire textul de lege este debitorul din cauza dedusă luminatei sale judecăţi. Nu a băgat de seamă că legea glăsuieşte despre debitorul obligaţiei fiscale.

Noi nu vă putem ajuta decît teoretic. Nu avem cum să o lămurim pe doamna judecător că se află în eroare.
Deci, cel mai sigur este sa platesc taxa judiciara cum a spus dna judecator si sa sper ca n-o sa ma trimita si in alta parte sa platesc aceasta taxa.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar 22.08.2009 22.08.2009 Va rog a ma informa in legatura cu urmatoarea problema Unitatea la care lucrez are un proces pe rol la tribunal , as dori sa stiu unde trebuie ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru xm xm Taxa de timbru se plateste in contul consiliului local din circumscriptia instantei sau in contul consiliului local de la sediul social/domiciliul platitorului? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru ContSters271005 ContSters271005 Buna dimineata.Se poate plati taxa judiciara de timbru in judetul de domiciliu, daca procesul in cauza se judeca inr-un alt judet, mai indepartat??? (vezi toată discuția)