avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pv fara plic si data in cutia postala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pv fara plic si data in cutia postala

Buna ziua. Am urmatoarea problema la care nu am rezolvare : Astazi am gasit in cutia postala un pv(fara plic) intocmit de un agent al politiei rutiere la data de 1 aprilie 2016 prin care sunt sanctionat pentru faptul ca nu as fi avut la mine asigurarea autovehiculului pe care il conduceam, (630 lei). mi-am amintit ca, in data respectiva am fost oprit de un echipaj, mi-au fost verificate actele, dupa care am plecat mai departe. Intrebarea mea este cum pot contesta acest pv, avand in vedere ca nu este specificata data comunicarii iar cele 15 zile in care il pot contesta au trecut. Precizez ca pv nu are semnatura la contravenient , in schimb este semnat de un asa zis martor. Cand am fost oprit nu erau in zona decat cei doi politisti. Probabil este o noua metoda de a da amenzi pe care nu le mai poti contesta in termen. Astept raspunsurile dvs. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:27, 30 Mai 2016
Cineva v-a deschis corespondenta si a luat plicul, nu vad cum sa procedeze asa cei de la politie, nu avea cum sa fie livrat fara plic.
Asigurare aveati incheiata la data respectiva?
Putin probabil ca cineva sa deschida casuta postala, sa ia plicul, sa lase pv , dupa care sa inchida casuta ( cu cheia). Autovehiculul avea asigurare la momentul emiterii pv. Nu inteleg cum face politia dovada comunicarii pv...
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
silvyuk, utilizator
Buna seara,
Politia nu poate face dovada comunicarii in acest caz, decat daca PVCSC a fost afisat si a fost intocmit PV de afisare. Probabil acesta a cazut de pe usa, iar vreun vecin l-a pus in posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal de amenda pus in cutia postala prettydaniola prettydaniola Poate fi nerespectarea procedurii de comunicare a unui p.v de amenda motiv de anulare in instanta? Am primit o amendă de la poliția locală sector 2 care a ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)