avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cum schimb obiectul de activitate al firmei?
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cum schimb obiectul de activitate al firmei?

Buna ziua,
v-a ruga sa-mi spuneti cum schimb obiectul de activitate al firmei si ce cod caen imi trebuie pt distributie de materiale de constructii
multumesc
Cel mai recent răspuns: werbung , utilizator 22:11, 17 August 2009
pe care o concep eu sau exista formular tipizat?
Numai hotararea AGA si actul constitutiv modificat trebuie sa scrieti Dvs. In cazul actului consititutiv modificat puteti lua vechiul act constitutiv schimband doar obiectul de activitate.
multumesc mult dar n-am inteles mai nimic...
Nu-i nimic, incerc sa va explic cat pot de detliat:

Certificatul de inregistrare in original este certificatul de nastere a firmei, documentul care ati primit de la ORC la inregistrare (hartia albastra se mai numeste neoficial);

Actul modificator a actului constitutiv
Este o hotarare consemnata in scris a Dvs, prin care hotarati, in calitate de asociat unic, ca firma Dvs i-si schimba obiectul de activitate de la o anumita data de la obiectul curent de activitate la cel nou.

Actul constitutiv actualizat
Trebuie sa aveti intre actele firmei un act constitutiv (poate ca este intitulat Statut), actul pe care ati semnat si ati depus cand v-ati factu firma. Acolo este mentionat obiectul curent de activitate. Actul consititutiv actualizat este, de fapt, identic cu cel original, cu exceptia obiectului de activitate, unde veti trece noul obiect de activitate.

Cererea de inregistrare (formular tipizat, primiti la ORC) si Declaratia, ca firma indeplineste conditiile pentru activitatea respecitva (formular tipizat, primiti la ORC) sunt formulare tipizate.

Dovada, ca ati platit taxele constituie chitantele care le veti primi.

In conluzie: Trebuie sa redactati o hotarare si un act constitutiv (actualizat) cu noul obiect de activitate.
am, fireste, statutul de cind am infiintat firma dar el contine obiectul de activitate actual, pa care vreau sa-l schimb.
ce n-am inteles eu este: trebuie ca EU sa-l rescriu? sa trec in el noul obiect de activitate?este un act oficial, stampilat pe care l-am primit de la firma de avocatura care s-a ocupat de infiintarea firmei acum ceva ani.

Alte discuții în legătură

Introducere cod caen ContSters137516 ContSters137516 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu o chestiune. Trebuie sa introduc in actul constitutiv 3 noi coduri caen. Cum se poate face asta? Pot sa redactez un act ... (vezi toată discuția)
Schimbare obiect de activitate societate comerciala ludeea ludeea Buna ziua, Pentru schimbarea obiectului principal de activitate al unei societati este necesara redactarea actului constitutiv din nou cu noul obiect , in 2 ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar al societatii mirela07 mirela07 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii: O societate doreste infiintarea unui sediu secundar, cum se procedeaza se intocmeste hotarare AGA prin ... (vezi toată discuția)