avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chirias cu procura.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chirias cu procura.

buna ziua , s-a mutat o doamna in bloc si decind s-a mutat face numai reclamatii la asociatie ,vrea copii la facturi de la furnizori etc. dar nu e proprietar e mama ei, ,si-a facut la notor procura .are drepul sa mai ceara acte si sa participe la sedinte si sa fie aleasa in vreo functie in asociatie? nu de alta dar e forte violenta si verbal si fizic ,nu stim cu sa procedem cu ea.
Cel mai recent răspuns: Argi76 , utilizator 11:40, 1 Iunie 2016
1-Daca persoana in discutie este este fiica proprietarului,inseamna ca nu este chirias ci locatar
2-Aveti cunostiinta ca intre proprietar si respectiva persoana exista incheiat contract de locatiune ?
3-Conform dispozitii in vigoare raporturile in cadrul asociatiilor de proprietari se deruleaza intre asociatie si proprietari
4-
sa fie aleasa in vreo functie in asociatie?

Conform dspozitii care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari=L nr 230/2007 ,HG nr 1588/2007,nu pot fi alesi in functii de reprezentare decat membrii proprietari,respectiv proprietarii care detin incheiat acord de asociere cu asociatia de propietari
Cum in speta expusa,locatara nu detine calitatea de membru proprietar ,nu poate ridica pretentia sa voteze si sa fie aleasa in functii de reprezentare ale asociatiei de proprietari
dar acte din asociatie poate cere? ,mentionez ca are inputernicire prin notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu detine calitatea de proprietar nu poate solicita acte
Dispozitia in vigoare prevede L nr 230/2007
Art. 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Atat timp cat mama locatarei detine calitatea de proprietar,legal aceasta poate solicita in limitele legii sa cunoasca orice aspect si la cerere sa aiba acces la orice document al asociatiei
Nu ati precizat concret limitele procurii notariale....
Argi76 a scris:

dar acte din asociatie poate cere? ,mentionez ca are inputernicire prin notar.
Depinde ce scrie in procura, ca si astea sunt facute destul de specific.
Dati-ne amanunte, daca le aveti.

in procura scrie ca poate sa ceara ce act vrea dinsa , decite ori solicita dar nu e insemnata de mama ei ,nu cred ca s-a dus la notar cu ea ,ca e batrana. e legal?

Alte discuții în legătură

Poate unica fiica a unui proprietar caruia ii este tutore/reprezentant legal sa fie membru in comitetul asociatiei de proprietari? Rox44 Rox44 Buna ziua, sunt singura fiica si viitoare mostenitoare a proprietarei unui apartament si la AG in care am fost aleasa in Comitetul As. proprietari am adus ... (vezi toată discuția)
Poate un locatar care nu este proprietar ci doar ruda cu proprietarul sa fie presedinte? mihaelapohoata mihaelapohoata Poate fi presedinte de asociatie o pers care locuieste in bloc de 10 ani, are imputernicire de la proprietar sa se ocupe de apartament, are cerere de la ... (vezi toată discuția)
Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de proprietari? coltomaltese coltomaltese Am tot cautat pe net daca un comodatar poate face parte dintr-o asociatie de proprietari si n-am gasit nimic. Ma poate ajuta careva? Pe scurt, am sediul ... (vezi toată discuția)