avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chirias cu procura.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chirias cu procura.

buna ziua , s-a mutat o doamna in bloc si decind s-a mutat face numai reclamatii la asociatie ,vrea copii la facturi de la furnizori etc. dar nu e proprietar e mama ei, ,si-a facut la notor procura .are drepul sa mai ceara acte si sa participe la sedinte si sa fie aleasa in vreo functie in asociatie? nu de alta dar e forte violenta si verbal si fizic ,nu stim cu sa procedem cu ea.
Cel mai recent răspuns: Argi76 , utilizator 11:40, 1 Iunie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate stiu eu sunt acele tipuri de procura de administrare prin care proprietarul imputerniceste sa se ocupe de toate aspectele ce țin de acel apartament. Practic imputernicitul are toate drepturile, mai puțin acela de a înstraina locuimnța (aici este folosit un altfel de procura).
Asadar, persoana imputernicita de proprietara (mai ales ca este fiica sa) are toate drepurile legale sa ceara toate informațiile, asa cum prevede:
Art. 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Insa toate au o limita...
Conducerea as. prop. trebuie sa fie deschisa la dialog, sa colaboreze si usor-usor lucrurile se vor calma. Am mai intanit si eu cateva cazuri asemanatoare. I-am explicat ca as. prop. nu trebuie sa afiseze facurile, ci doar sa le enumere, sa fie afisat costul respectiv si modul de repartizare, etc.
Poate ca doamna respectiva chiar "vede" pe-acolo niste nereguli pe care vrea sa le clarifice. Este posibil ca adevarul sa fie undeva pe la mijloc, deci atentie!
Succes!
da ,multumesc de sfat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de proprietari? coltomaltese coltomaltese Am tot cautat pe net daca un comodatar poate face parte dintr-o asociatie de proprietari si n-am gasit nimic. Ma poate ajuta careva? Pe scurt, am sediul ... (vezi toată discuția)
Poate unica fiica a unui proprietar caruia ii este tutore/reprezentant legal sa fie membru in comitetul asociatiei de proprietari? Rox44 Rox44 Buna ziua, sunt singura fiica si viitoare mostenitoare a proprietarei unui apartament si la AG in care am fost aleasa in Comitetul As. proprietari am adus ... (vezi toată discuția)
Poate un locatar care nu este proprietar ci doar ruda cu proprietarul sa fie presedinte? mihaelapohoata mihaelapohoata Poate fi presedinte de asociatie o pers care locuieste in bloc de 10 ani, are imputernicire de la proprietar sa se ocupe de apartament, are cerere de la ... (vezi toată discuția)