avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si SRL cu acelasi sediu (problema mai complicata)
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si SRL cu acelasi sediu (problema mai complicata)

Buna ziua, am o problema un pic mai ciudata. In anul 2012 am achizitionat un apartament cu 2 camere. In anul 2013 am facut un contract de comodat cu PFA-ul meu, PFA-ul are sediul in apartament (toata suprafata) si deconteaza cheltuielile cu utilitatile.

Anul acesta, fostii proprietari mi-au spus ca ei au o firma inregistrata pe acest apartament si au nevoie de la mine de un contract de comodat, pentru ca a expirat sediul in 2014, si nu pot inchide firma din cauza asta.

Am studiat problema si am vazut ca se poate desfiinta si fara contractul de comodat. In acelasi timp am vazut ca nu pot exista si PFA si SRL in acelasi spatiu. Am refuzat sa le fac contractul de comodat si am crezut ca ma vor lasa in pace.

Dar au inceput sa ma preseze, ajungand inclusiv la persoanele juridice cu care imi desfasor activitatea prin PFA, prin intermediul unei persoane de la finante.

Nu m-am mai confruntat niciodata cu o asemenea problema, si nu inteleg de ce insista asa mult, daca firma se poate desfiinta si cu sediul expirat.

Intrebarea mea este, sa le fac acest contract totusi ? La ce riscuri ma expun facand acest lucru ?

Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: PVlad , utilizator 21:31, 6 Iunie 2016
Daca mergeti la finante pentru detalii, va recomand sa nu dati curs la discutii care sunt fara sfarsit.
Ati cumparat un apartament si sa va bucurati de el.
Ceea ce nu inteleg eu e de ce insistati sa va puneti pe drumuri si sa va faceti probleme doar de amorul artei. Nu este problema dvs.
Aveti dreptate. M-am speriat de faptul ca au ajuns pana la colaboratorii mei, si ca tot insista cu aceast subiect. Nu voi face acest contract, si daca tot nu ma lasa in pace voi apela la metodele sugerate mai sus. Va multumesc pentru raspunsuri.
Parerea mea, in calitate de expert contabil, este sa-l ajutati. Daca puteti ajuta un om, ajutati-l. In cazul dvs, faceti act aditional la pfa, prin care precizati ca sediul este doar intr-o camera si depuneti la anaf acest act aditional ( nu va costa nimic) si faceti un contract de comodat antedatat cu aceasta firma care urmeaza a fi suspendata, in care precizati ca sediul este intr-o camera, ca nu desfasoara activitate economica si ca nu deconteaza cheltuielile cu utilitatile. La PFA oricum puteti deconta cheltuielile cu utilitatile doar 1/3 din valoare. Ajutati oamenii, nu se stie in viata cum se intoarce roata!!! In concluzie, la finante nu aveti probleme. As vrea sa-mi spuneti daca ati depus o declaratie la Primarie referitor la sediul social.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
a_camelia, utilizator
Dumneavoastra ca si expert contabil, puteti sa imi spune-ti de ce nu-si pot inchide firma fara mine ? In 2014 apare in registrul comertului ca s-a decis inchiderea si radierea firmei respective, nu inteleg de ce nu se poate fara contractul de comodat, am intrebat la registrul comertului si se poate inchide chiar daca e expirat sediul.

Eu ajut pe cine pot, dar nu vreau sa fac fals in declaratii (contractul antedatat), plus sa ma bag in cine stie ce probleme, am eu destule pe cap.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
PVlad, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat Any35 Any35 Bună ziua! Vreau să-mi deschid un pfa pentru a închiria un spațiu într-un salon, pentru manichiura. M-am înregistrat la Registrul comerțului și ... (vezi toată discuția)
Chitanta fiscala pentru sediu social in apartament. goghe goghe Buna ziua,sunt proprietarul apartamentului in care societatea comerciala al carui unic actionar este sotia mea isi are sediul social..Am incheiat in acest sens ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa adrian140 adrian140 Buna ziua . Dacă înființeze un PFA ptr meditatii acordare elevilor și am sediul in apartament (Nu deduc cheltuieli cu întreținere, curent etc) Se ... (vezi toată discuția)