avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract de comodat

Bună ziua! Vreau să-mi deschid un pfa pentru a închiria un spațiu într-un salon, pentru manichiura. M-am înregistrat la Registrul comerțului și aceștia îmi cer un contract de comodat. Aici nu înțeleg, pe care adresă trebuie să fie contractul de comodat, la domiciliul părinților sau la salonul unde urmează să închiriez spațiul de lucru? Și dacă la salon, mi-ar trebui mai întâi contractul de închiriere între mine și proprietara?
Și încă o întrebare, unde și cum trebuie să completez contractul? Mi-au spus că trebuie să o fac pe internet. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Priss , utilizator 08:11, 30 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va cere contract de comodat pentru sediul pfa care va fi la dresa din buletin.
Aici este vorba ca dumneavoastra ca proprietar al apartamentului, daca locuiti la bloc puneti la dispozitie prin acel contract de comodat o camera in suprafata de .. mp pentru activitatile de administrare si contabilitate pfa (fara a va deduce utilitatile pe pfa), activitatea economica pentru care este autorizata pfa-ul urmand a se desfasura in afara sediului, la acel punct de lucru pentru care se va incheia contract de inchiriere. Contractul de comodat sa-l faceti pe termen nelimitat.
Separat va va trebui contractul de inchiriere intre pfa si proprietarul spatiului unde va fi punctul de lucru adica acel salon. Pentru acel punct de lucru, daca semnati contact de inchiriere cu proprietarul persoana fizica, trebuie sa va dea si o copie dupa declaratia unica prin care sa dovedeasca ca venitul de pe urma acestui contract de inchiriere a fost declarat la finante. Contractul de inchiriere incercati sa-l negociati ca fiind valabil macar trei ani pentru ca la fiecare sfarsit de termen, o sa trebuiasca sa duceti la registrul comertului un act aditional de prelungire a contractului pentru punctul de lucru. Altfel va inchide punctul cei de la registrul comertului.
Puteti gasi pe internet modele de contracte dupa care sa va inspirati dar sa tineti seama ca precizarile anterioare sa apara clar (pentru contractul de comodat) caci va trebui dupa aceea sa mergeti si la directia de impozite si taxe a primariei sa depuneti acolo o declaratie formularul ITL-001 si va va solicita copie dupa acest contact de comodat si certificatul constatator de la registrul comertului de la infiintarea pfa pentru a plati in continuare impozitul la apartament ca spatiu rezidential.
O copie dupa certificatul constatator de la registrul comertului de la infiintarea pfa in care sa apara clar ca activitatea cu codul caen... este inregistrata a se desfasura la adresa puctului de lucru o sa va trebuiasca si la firma de unde cumparati casa de marcat pentru a v-o fiscaliza la finante pe adresa salonului.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Am înțeles. Vă mulțumesc foarte mult!
Multumesc.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum anume trebuie fiscalizata casa de marcat? BaciuRobert BaciuRobert Buna ziua. Detin PFA manichiura cu punct de lucru ambulant (am depus acte pt punct fix, adresa sediului), in cazul in care doresc sa.mi desfasor activitatea la ... (vezi toată discuția)
Prestări servicii cosmetice si vanzare produse cosmetice online DoamnaS DoamnaS Buna ziua, Doresc sa înființez o entitate juridică cu următoarele activitati: - prestări servicii cosmetice Si tatuaje - magazin online produse ... (vezi toată discuția)
Pot functiona intr - un spatiu doua pfa? adno adno Pot functiona intr - un spatiu doua Pfa?! Cum pot deschide o firma ( ex : salon de infrumusetare coafor si manichiura) unde persoanele doresc sa lucreze intr ... (vezi toată discuția)