avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata certificate medicale fara viza medic expert
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata certificate medicale fara viza medic expert

Buna ziua. O societate a platit un concediu medical care nu indeplinea conditia "peste 90 zile se solicita viza medicului expert". In luna respectiva societatea avea de recuperat de la FNUASS o suma care este blocata din cauza acestui medical. Medical. Intrebari: Cum poate angajatorul sa recupereze suma de la FNUASS?
Cum se va inregistra anularea medicalului in pontajul fostului salariat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 14:01, 2 Iunie 2016
Pentru ca concediul l-ati platit din fondul de salarii,iar medicalul era eliberat fara respectarea legalitatii,in pontaj treceti angajatul in c. fara plata,suma o considerati ca plata necuvenita si o recuperati de la angajat sau fost angajat in cf cu reglementarile legale. Nu inteleg aspectul legat de recuperarea sumei din Fnuass pt concedii medicale,pt ca in mod normal nu e posibil sa se blocheze plata in totalitate ci se refuza la plata de catre CJAS doar concediul eliberat in mod ilegal.Ati incercat sa luati legatura cu Casa de Sanatate ,departamentul de specialitate ce se ocupa de decontari cm? O intrebare totusi ,cum a eliberat medicul un cm fara a avea o adeverinta de la dvs ca si angajator in care se regaseste si nr de zile de cm din ultimile 12 luni de care beneficiaza angajatul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume cm, de la fnuass cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am o salariata care pe toata durata sarcinii, a stat in concediu medical, acordat fie de medicul de familie, fie de ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de maternitate??? ch_mi ch_mi Buna ziua.Ma aflu in concediu de maternitate de la1 iunie 2012 si as dori sa stiu cum se plateste acest concediu,lunar sau integral la sfarsitul celor 126 de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - contributii suportate de angajator narcisa07 narcisa07 Va rog lamutiti-ma: Caz concret: doi salariati in concediu medical toata luna februarie, in continuare. Deci sunt platiti de FNUASS. Dar cum? Pt. ca eu ca ... (vezi toată discuția)