avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Recuperare sume CM, de la FNUASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Recuperare sume CM, de la FNUASS

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema:
am o salariata care pe toata durata sarcinii, a stat in concediu medical, acordat fie de medicul de familie, fie de medicul ginecolog, iar apoi a avut acele 126 de zile de concediu de maternitate. Pana acum societatea nu a recuperat banii de la niciun certificat medical. Daca vom intocmi si vom depune dosarul la CASMB pentru recuperarea sumelor, in declaratia de concedii medicale, la rubrica sume de recuperat din lunile anterioare vom trece 0?
Multumesc pentru orice raspunsuri care ma vor ajuta chiar si pentru continutul dosarului care trebuie intocmit si depus.
Camelia
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:12, 9 Decembrie 2009
Pentru a beneficia de recuperarea sumelor platite din bugetul asigurarilor de sanatate, trebuia lunar sa le includeti in declaratie si trebuia depusa o cerere insotita de copie dupa declaratia de la casa de sanatate si copie concedii medicale.
Daca nu ati facut asta treceti toate sumele in ultima declaratie, continutul dosarului este acelasi.
Mai trebui facuta dovada ca a-ti achitat contributia la 0.85% in perioada pentru care sunt emise CM.
Sunt noua pe acest subiect dar ma intereseaza f mult.
1. Ce suma sunt de recuperat, medicalele suportate din FNUASS (de exp. Conc. de maternitate?) sau ce este cu - la contributia de boala 0.85%?
2. daca am sume de recuperat din 2006 ce pot face?
3. ce acte (cererea tip?) pot depune pt recuperarea sumelor din urma?
4. unde depun aceste acte?

Caz concret: o sa am pe dec2009-ian_feb2010 maternitate platit din FNUASS ce trebuie sa fac?

Multumesc:O
Puteti face o cerere pt toate sumele de recuperat (de vazut daca exista perioada de prescriere) la care se anexeaza copii dupa toate declaratiile (Fnuass si finante), fisa analitica pe platitor pt acest fd. Urmatoarea cerere contine sumele de recuperat de la precedenta cerere. Afirmatia ca trebuie facuta cerere lunara nu este adevarata.

Mergeti la Casa de sanatate la care depuneti declaratia lunara.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
t.simona, utilizator
Concediile medicale sunt platite din fond salarii si FNUASS.
La incapacitate tempotrara de munca primele 5 zile sunt din fond salarii,iar urmatoarele din FNUASS,sarcina si lauzie din FNUASS,la fel si ingrijire copil bolnav,etc.

Totodata lunar,angajatorul calculeaza si vireaza contributia de 0.85% pentru concedii si indemnizatii.

Sumele de platit/recuperat sunt calculate in functie de diferenta dintre contrubutia pt concedii si indemnizatii si c/val concediilor medicale.Aceasta se trece in declaratia lunara.Daca sunt sume din lunile anterioare se trec in respectiva rubrica.

Pentru recuperarea sumelor se face o adresa si se ataseaza declariile respective si se depune la casa de sanatate unde este arondat angajatorul.
Informatii suplimentare sunt pe site-ul casei de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie sanatate Vioreld Vioreld salutare. daca luna trecuta am pe declaratia sanatate la rubrica [i]TOTAL SUME DE RECUPERAT DE LA FNUASS PT CONC. SI INDEMNIZATI[i]I 1200 lei, luna asta la ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 102 cristina 4 cristina 4 Buna ziua am completat in declaratie 102 toate obligatiile la stat, pentru contul contrb boala 0.85% am de recuperat boala de la FNUASS cum este corect ... (vezi toată discuția)