avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prestari servicii intre PFA si SRL cu acelasi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prestari servicii intre PFA si SRL cu acelasi administrator

Intreb cu riscul de a repeta topicul pe forum, dar se pare ca nu exista un raspuns concret :|

Detin un PFA si sunt asociatul unic al unui SRL.

Este legal ca cele doua entitati sa semneze un contract de prestari servicii, in baza caruia SRL sa factureze PFA?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:14, 2 Iunie 2016
Buna seara,
Depinde de obiectul contractului.

Conf art 11 alin 1 Cod Fiscal "La stabilirea sumei unui impozit, a unei taxe sau a unei contribuţii sociale obligatorii, autorităţile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacţie care nu are un scop economic, ajustând efectele fiscale ale acesteia, sau pot reîncadra forma unei tranzacţii/activităţi pentru a reflecta conţinutul economic al tranzacţiei/activităţii.
  Organul fiscal este obligat să motiveze în fapt decizia de impunere emisă ca urmare a neluării în considerare a unei tranzacţii sau, după caz, ca urmare a reîncadrării formei unei tranzacţii, prin indicarea elementelor relevante în legătură cu scopul şi conţinutul tranzacţiei ce face obiectul neluării în considerare/reîncadrării, precum şi a tuturor mijloacelor de probă avute în vedere pentru aceasta."

ANAF-ul poate considera ca prin respectiva prestare de servicii diminuezi baza de impozitare, crescand nejustificat cheltuielile. Poate considera ca nu exista in fapt nicio prestare de servicii fiind o prestare fictiva...........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare de material considerată fictivă de către parchet. anaf nu a considerat deductibilă cheltuiala cu acel material, luând în considerare raportul procurorului. este corect? grigore.damianov grigore.damianov Parchetul de pe langa tribunal, in urma unor ascultari telefonice, a considerat ca o livrare de material cuprinsa in factura este fictiva. Pentru materialul ... (vezi toată discuția)
Contracte intre societati care au acelasi administrator ludeea ludeea Buna ziua, Ar putea exista impedimente din punct de vedere fiscal sau juridic ca intre doua societati comerciale care au acelasi administrator si aceiasi ... (vezi toată discuția)
Imobil cedat spre folosință cu contract de comodat, închiriat ulterior de comodatar. se plătește impozit? garleanu garleanu O persoana fizica incheie contract de comodat cu propria societate comerciala pentru un apartament.Societatea respectiva inchiriaza apartamentul respectiv ... (vezi toată discuția)