avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Livrare de material considerată fictivă de către ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Livrare de material considerată fictivă de către Parchet. ANAF nu a considerat deductibilă cheltuiala cu acel material, luând în considerare raportul procurorului. Este corect?

Parchetul de pe langa tribunal, in urma unor ascultari telefonice, a considerat ca o livrare de material cuprinsa in factura este fictiva.
Pentru materialul respectiv , societatea cumparatoare detine de la furnizor factura cu toate datele prevazute de art. 155 din codul fiscal, a intocmit NIR pentru materialul din factura, a dat in consum materialul pe baza de bon de consum, a platit factura cu o.p. prin banca.
ANAF nu a considerat, deductibila cheltuiala cu acel material, luand in considerare raportul procurorului.
Este corect?
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:19, 22 Martie 2018
Probabil s-au prelevat de art 11 din Codul Fiscal:

ART. 11 - Prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal

(1) La stabilirea sumei unui impozit, a unei taxe sau a unei contribuții sociale obligatorii, autoritățile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacție care nu are un scop economic, ajustând efectele fiscale ale acesteia, sau pot reîncadra forma unei tranzacții/activități pentru a reflecta conținutul economic al tranzacției/activității.
Organul fiscal este obligat să motiveze în fapt decizia de impunere emisă ca urmare a neluării în considerare a unei tranzacții sau, după caz, ca urmare a reîncadrării formei unei tranzacții, prin indicarea elementelor relevante în legătură cu scopul și conținutul tranzacției ce face obiectul neluării în considerare/reîncadrării, precum și a tuturor mijloacelor de probă avute în vedere pentru aceasta.

Mijlocul de proba fiind raportul procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cedat spre folosință cu contract de comodat, închiriat ulterior de comodatar. se plătește impozit? garleanu garleanu O persoana fizica incheie contract de comodat cu propria societate comerciala pentru un apartament.Societatea respectiva inchiriaza apartamentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intre pfa si srl cu acelasi administrator razvan_dt razvan_dt Intreb cu riscul de a repeta topicul pe forum, dar se pare ca nu exista un raspuns concret :| Detin un PFA si sunt asociatul unic al unui SRL. Este legal ... (vezi toată discuția)
Contracte intre societati care au acelasi administrator ludeea ludeea Buna ziua, Ar putea exista impedimente din punct de vedere fiscal sau juridic ca intre doua societati comerciale care au acelasi administrator si aceiasi ... (vezi toată discuția)