avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara, tatal cetatean austriac
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara, tatal cetatean austriac

Buna ziua! As dori cateva sfaturi,raspunsuri daca se poate.Am avut o relatie cu un cetatean austriac relatie din care a rezultat un baietel,care are varsta de un an si 3 luni.Am locuit impreuna la domiciliul lui in Austria unde am si lucrat pentru el cu contract.Relatia s-a deteriorat in cateva luni datorita comportamentului sau anormal(nu intru in detalii sunt prea multe de spus si as vrea strict raspunsul care ma intereseaza) ideea este ca am fost obligata sa fug practic cu copilul intrucat el impreuna cu familia lui au retinut pasaportul copilului sa nu pot pleca din tara cu minorul.Acolo locuind si muncind cu el nu primeam nici un fel de salariu,iar dupa nasterea copilului nu am beneficiat de nici un drept banesc.In luna decembrie 2015 am parasit tara impreuna cu minorul,dupa discutii cu protectia copilului din Austria inclusiv un avocat.In prezent locuiesc in Romania cu minorul,insa nu poate beneficia de alocatie din Romania deoarece am finalizat documentatia pt alocatie in Austria insa este pe numele tatalui.Am inaintat deja cererea unui avocat pt pensia alimentara si incredintarea minorului..Intrebarea mea este: ARE EL DREPTUL SA BENEFICIEZE DE ALOCATIA MINORULUI DESI MINORUL LOCUIESTE CU MINE? Exista riscul sa pierd in instanta copilul,pentru motivul ca este cetatean austriac si el are o situatie financiara buna? nu am fost casatoriti legal iar copilul are numele meu! Multumesc anticipat pt orice sfat,raspuns.
In Austria daca tatal nu plateste pensia copilului, v-o plateste statul Austriac si apoi isi recupereaza banii de la el.
Contactati primaria localitatii in care ati locuit si veti primi toate informatiile. Scrieti-le un mail.
Povestea mamelor extradate cu copil cu tot in Canada, respectiv in Mexic, s-a finalizat asa um era si normal. N-a fost extradata nicuna!
In Austria daca incasezi alocatia copilului care nu locuieste in Austria si nici nu locuieste cu tine e fapta penala. Nu va mai lasati intimidata.
Oricum stabiliti pe calea ordonantei domiciliul copilului la dvs in Romania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
proastasatului, utilizator
Acum, dacă tot ați început procesul în România, judecați-vă și obțineți autoritatea părintească exclusivă, locuința minorului și plata pensiei de întreținere de către tatăl copilului. Ulterior, există posibilitatea de executare a tatălui în Austria.

Privitor la alocație, aveți dreptul de a beneficia de acea alocație cel puțin pentru perioada în care ați locuit cu copilul acolo. Dar asta este doar o simplă opinie. Vă sfătuiesc să faceți un memoriu către autoritatea din Austria care plătește alocația de stat, să explicați situația și să cereți drepturile bănești ale copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt o mama divortata cu un copil minor de 10 ani, fostul ... Viodar Viodar Buna ziua , sunt o mama divortata cu un copil minor de 10 ani,fostul meu sot primeste alocatie in Austria, unde lucreaza, dar si-o isuseste el( mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Alocatiile de stat claumona70 claumona70 Buna seara.Sunt casatorita cu un cetatean Austriac de origine romana din 2001.In urma casatoriei au rezultat 2 copii nascuti in Austria.Conform legislatiei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ContSters205298 ContSters205298 Divort pronuntat,instanta dispune : -autoritatea parinteasca sa fie ... (vezi toată discuția)