avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Din Comitetul Executiv al unei Asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Din Comitetul Executiv al unei Asociatii de Proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor


La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au fost alesi ca membri in Comitetul Executiv. Este legal acest lucru ?
Mentionez ca reprezentatii respectivi sunt rude cu proprietarii si locuiesc efectiv in bloc.

Legea 230/2007 specifica ca:
"Art. 21
(1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege, dintre cei prezenti, un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. "

Reprezentatii au fost prezenti la Adunarea Generala, conform legii.

Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 10:53, 29 Octombrie 2022
Dispozitia in vigoare prevede ca nu pot vota si nu pot fi alesi in structurile de reprezentare ale asociatiei de proprietari decat membrii proprietari
L nr 230/2007 Art. 9
Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa-si inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2016
ynocentta, utilizator
Intr-adevar, multumesc.
Daca proprietarul este ales in comitet, poate fi reprezentat la adunarile de comitet de catre fiica care locuieste in bloc? Eventual prin imputernicire?
Ma gandesc ca daca are imputernicire speciala poate omul face orice (se vand asa case, se iau decizii pentru minori, decizii AGA la SRL-uri, lucruri mult mai importante deci normal ar fi sa se poata si intr-un comitet de bloc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte SimonaBardea SimonaBardea Buna seara! Presedintele unei asociatii trebuie sa fie proprietar al respectivei asociatii, sau poate fi oricine?. Care este articolul din legea ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)
Se poate inscrie comodatarul in asociatia de proprietari? andrei1302 andrei1302 Buna ziua ! Am cautat pe peste tot si nu gasesc o solutie pentru problema mea. Ar trebui sa fac parte din Comitetul Executiv al Asociatie dar ne-am dat seama ... (vezi toată discuția)