avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

Buna seara. V'as ruga sa ma ajutati cu o problema. Am domiciliul in Bucuresti ,dar momentan stau si lucrez in Calarasi. Vreau sa stiu daca pot intenta divortul in Calarasi si cat ma costa intentarea procesului de divort. Multumiri anticipate !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
Ioana1275, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:46, 8 Iunie 2016
Codul civil stabileste urmatoarele instante competente:
- ultimul domiciliu comun al sotilor;
- daca nu exista un domiciliu comun,ultimul domiciliu cunoscut al sotului parat;
- daca sotul parat este domiciliat in strainatate, la domiciliul reclamantei;

e bine sa va adresati unui avocat sa ii explicati situatia dvs. si apoi sa introduceti cererea la judecatoria care va putea solutiona cererea dvs.
Va multumesc !
Așadar, întrebarea principală este următoarea: unde a fost ultimul domiciliu conjugal al soților?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa divortez mai repede??? raluk2009 raluk2009 Problema sta cam asa m-am maritat acum 5 ani eram si eu mai mica si mai proasta a fost o nebunie dupa o luna de zile ne-am despartit el a plecat pe drumul lui ... (vezi toată discuția)
Domiciliu comun - resedinta comuna tantzat tantzat Cum se face partajul daca sotii au resedinta comuna (nu domiciliu) in strainatate? (vezi toată discuția)
Divort cu sot in strainatate, domiciliu necunoscut ContSters168367 ContSters168367 Cazul meu: - separati din 2000, sotul mutat cu domiciliu definitv in Arad din 2000, sotia ramasa la domiciul comun in Calarasi; - 2005 sotia pleaca din tara ... (vezi toată discuția)