avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu Social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu Social

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pentru deschiderea unei firme pot declara ca sediu social apartamentul care il de tin in proprietate cu sotia. Firma va avea doi asociati, pe mine si inca o persoana.
Mentionez ca apartamentul respectiv il am inchiriat, declarat la ANAF cu contract de inchiriere.
Se poate in aceste conditii?

Multumesc,

Bogdan
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2016
bogdanpopa78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 22:40, 19 Iunie 2016
Da, sediul social al unei firme poate sa fie adresa unde detineti un apartament in proprietate, dar concret asa sa fie. Deci, daca sunteti inregistrat la Anaf cu venituri din cedarea folosintei bunurilor ca urmare a inchirierii acelui apartament este clar ca nu puteti fi gasit acolo.Deci , categoric NU. Nu trebuie sa fiti proprietar al unui spatiu.Acesta poate sa apartina unei terte persoane in baza unui contract de inchiriere, contract de comodat imobiliar, dar sa nu fie un sediu fictiv, adica "doar pe hartie"pentru ca incalcati legea.
Multumesc de raspuns, Cred ca nu m-am exprimat eu corect. Proprietarul apartamentului sunt eu, insa este dat in chirie (contract la ANAF). In aceste conditii eu pot sa imi declar acest apartament ca sediu social?
S-a inteles de la inceput ce ati scris, este o situatie atipica si raspunsul nu poate fi cert, insa in realitate puteti face ce v-ati propus, sub sanctiunea rezilierii si a unor daune-interese daca le va cere chiriasul, in temeiul contractului si daca prin actiunea dvs. ii creati o paguba (nu ma intrebati de care, caci ipotezele sunt nenumarate).
Nu va recomand, evitati complicatiile.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închiriere sediu pfa Andrei Grigoras Andrei Grigoras Funcționez ca PFA și am sediu social, înregistrat la ORC, fără activitate la sediu, în apartamentul pe care îl dețin. Între mine PF și PFA am ... (vezi toată discuția)
Ce contract este necesar pentru sediul firmei intre proprietar si administrator in cazul in care este una si aceiasi persoana? mikitud mikitud Buna ziua, Societatea are un sediu social si un punct de lucru.Pentru sediul social administratorul firmei are un act de donatie pe numele sau (nu pe ... (vezi toată discuția)
Sediu social in apartament cu chirias? antonela222 antonela222 Vreau sa pun ca sediu social apartament personal ( 3 camere) care are un chirias - persoana fizica (contract de inchiriere declarat la fisc - fara specificarea ... (vezi toată discuția)