avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta medic de familie la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta medic de familie la angajare

Buna ziua, adeverinta de la medicul de familie trebuie adusa inainte de angajare?
Stiam la un moment dat ca se putea aduce si mai tarziu....Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 9 Iunie 2016
Art. 27. - din Codul Muncii
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
Art. 57. C.mun
(1) Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.
(2) Constatarea nulităţii contractului individual de muncă produce efecte pentru viitor.
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
....

Doctrina a opinat : Spre deosebire de dreptul comun al nulităţii, în dreptul muncii sunt remediabile şi anumite nulităţi absolute ale contractului individual de muncă, cum ar fi: îndeplinirea ulterioară a condiţiilor de studii, vechime în muncă sau de vârstă minimă pentru angajare, obţinerea ulterioară a certificatului medical etc. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 385)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, in 2016 societatea a incheiat 2 contracte de munca. la ... frem frem Buna, In 2016 societatea a incheiat 2 contracte de munca. La momentul semnarii contractelor de munca angajatii au prezentat adeverinta de la medicul de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lovit de nulitate marianconta marianconta Buna ziua. Am un contract de munca incheiat cu data incepere 01.03, transmis revisal corect, dar nu am analizele medicale. De fapt, analizele medicale au fost ... (vezi toată discuția)
Lucru fara medical AvaStefania AvaStefania Daca lucrezi la o firma cu carte de munca, dar nu iti face medical(medicina muncii), este legal? Este un numar de zile fix pentru care se accepta sa lucrezi ... (vezi toată discuția)