avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul vrea sa vina cu amanta in casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul vrea sa vina cu amanta in casa

Buna ziua,

Sotul meu doreste sa vina cu amanta in casa unde stam. Precizez ca nu avem copii. Care sunt limitele legale pentru a impiedica acest lucru? Unde sa ma adresez? Inca nu a bagat actele de divort.
Multumesc mult pentriu orice sfat!!

Simona Neagu
Locuinta este dobandita in timpul casatoriei.
Deci, intai inscriu imobilul ca locuinta de familie. Astfel sotul nu poate fara consimtamantul meu sa ii faca viza de flotant amantei. Pentru ca daca nu are viza pot chema politia. Am inteles bine?
Dupa ce obtineti inregistrarea la Cartea funciara cereti un extras CF de informare si anexati-l unei notificari catre SPCLEP (Evidenta persoanelor) de care apartineti prin care ii anuntati ca imobilul de la adresa X este notificat ca locuinta a familiei si cereti sa se tina cont de art. 322 din codul civil daca se vor inregistra cereri de stabilire a resedintei la domiciliul dvs. Astfel nimeni nu va obtine viza de resedinta acolo fara acordul dvs.

Daca totusi se instaleaza ii cereti sa plece iar daca nu vrea cred ca ii puteti face plangere pentru violare de domiciliu:
Art. 224
Violarea de domiciliu
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Multumesc, acum imi este clar.
poate insa sa o aduca in vizita. Si el este proprietar acolo, nu ii puteti interzica sa primeasca o prietena in casa.

Alte discuții în legătură

Primire in spatiu, declaratie de consimtamant doar de la un proprietar Diore Diore Buna ziua, In cazul in care exista 2 proprietari pe acelasi imobil, este necesar acordul ambilor pentru luarea in spatiu a unei persoane? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Evacuare sot din domiciliul conjugal liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt casatorit de 3 ani si, inca inainte de incheierea casatoriei, am domiciuliul si mutatia la domiciliul sotiei, apartamentul fiind proprietatea ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au sotii asupra proprietatilor? 5cro 5cro Dupa casatoria legala bunurile se impart in mod egal intre soti? Chiar daca sotia nu a avut bunuri inainte de casatorie. De exemplu sotul are o casa inainte de ... (vezi toată discuția)