avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... info concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

info concediu crestere copil

Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu niste informatii in legatura cu urmatoarea situatie.Sotia mea trebuie sa nasca luna aceasta.Ea nu a lucrat si nu are nici alte surse de venituri.Vreau sa intru eu in concediu de crestere copil.Eu lucrez de peste 5 ani la aceeasi firma.Pe 1 iulie se fac restructurari si e posibil sa fie nevoie sa ma fiu transferat la alta firma(plecarea de la firma actuala se face cu incheierea contractului cu acordul ambelor parti).La noua firma voi avea un nou contract pe o perioada determinata.
1)Ma pot obliga sa plec avand in vedere ca i-am anuntat in prealabil de intrarea mea in concediu pentru cresterea copilului?
2)Daca plec la cealalta firma pot intra in concediu pentru cresterea copilului daca sunt angajat acolo doar de cateva zile?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 12 August 2016
1. Daca va inceteaza braporturile de munca nu mai puteti solicita concediu crestere copil (CCC) pentru ca nu mai aveti cui, nemaifiind angajat.

2. Dar puteti solicita indemnizatie pentru CCC depunand actele necesare la Primarie.

Ma interesează doar indemnizația în condițiile în care eu îmi închei contractul cu angajatorul!
Puteti depune actele pentru indemnizatia CCC, chiar daca incetati c.i.m.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună dimineața, am încheiat contractul cu angajatorul pe 18 iulie și cum va spuneam copilul meu s-a născut pe 1 iulie! Luna iulie se ia în calcul pt calculul indemnizației?
Da, se ia in calcul numai daca intra in cele 12luni eligibile pentru indemnizatia CCC.

Alte discuții în legătură

Buna seara - ccc pentru tata lauramaria1 lauramaria1 Nu sunt angajata si as vrea sa stiu daca sotul meu poate beneficia de concediu de cresterea copilului , el fiind angajat din data de 24 iulie 2014 iar eu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bobolotionel bobolotionel daca am fost angajat in din 15 07 2015 si sotia naste in iunie 2016 am dreptul la concediu de crestere al copilului? (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie crestere copil nika_ralu nika_ralu Sunt angajata din data de 1 august 2014 cu contract de munca,am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc in jurul datei de 17 iulie 2015,calculand nu sunt 12 ... (vezi toată discuția)