avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sustragere efectuarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sustragere efectuarea pedepsei

daca am primit o intrerupere a executarii pedepsei si nu ma mai reintorc in penitenciar ce se intampla?voi mai primi ceva ani in plus de detentie?voi beneficia de noile coduri-atunci cand se vor aplica?mentionez ca am inceput sa execut o pedeapsa de 2 ani pt tentativa de furt pentru care NU sunt vinovat.am pe rol si un proces la cedo dar stiu ca mai dureaza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2009
anemary29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:06, 13 Septembrie 2009
In primul rand,veti fi dat in urmarire locala,ulterior generala,si internationala daca exista indicii ca ati parasit tara.Dupa ce veti fi reincarcerat,riscati sa nu mai beneficiati de clementa comisiei de eliberare din penitenciar si a instantei de judecata pt.aceeasi eliberare conditionata,si sa efectuati toata pedeapsa-2 ani.Asa ca mai bine va intoarceti in penitenciar,stati linistit (nu este pedeapsa mare) si efectuati 2/3 din pedeapsa.
in noul cod penal, asta se numeste evadare
s-a intors deja.cate luni se executa mai exact din totalul de 24.?incercam cu o prelungirea primei intreruperi.
Am mai spus,la executarea a cel putin 2/3 din pedeapsa are dreptul la eliberare conditionata,daca comisia de eliberari si instanta de judecata constata ca sunt intrunite conditiile ( comportament bun,pedeapsa aplicata si-a atins scopul,etc).Din 2/3 din pedeapsa scadeti perioada in care respectivul a beneficiat de intreruperea pedepsei-nu se ia in calcul.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
andymaurul, utilizator
robingo a scris:

in noul cod penal, asta se numeste evadare

In primul rand noul Cod Penal nu a intrat inca in vigoare .
In al doilea rand exista principiul de drept care spune ca in cazul aparitiei unei noi legi se aplica legea penala mai favorabila!B-)

Alte discuții în legătură

Intreruperea executarii pedepsei ionharcau ionharcau speta e urmatorea: condamnat la inchisoare de un an si 8 luni (20 luni) din care s-au executat in regim de arest preventiv 4 luni si 12 zile. condamnatul ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare 2 ani - eliberare conditionata kareka kareka As dori sa aflu daca eliberarea conditionata se poate aplica in cazul unui condamnat cu executare la 2 ani pentru complicitate la furt calificat. Detinutul ... (vezi toată discuția)
Intreruperea executarii pedepsei din cauze medicale doberv doberv cred ca aici legea a fost facuta (chiar daca par rautacios) doar pentru a mai oferi o portita de scapare pentru cei cu putere. Eu nu cred ca este normala ... (vezi toată discuția)