avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medicamente compensate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medicamente compensate

Buna ziua,
As dori unele lamuriri legate de retete compensate. De ex. am avut un bilet de trimitere de la medicul de familie, am fost la medic specialist din sistemul de stat si am primit o recomandare pentru un tratament care dureaza doua saptamani dar nu am primit reteta compensata. Am fost la medicul de familie si acesta a spus ca nu imi poate elibera reteta compensata deoarece tratamentul/recomandarea nu se incadreaza nici la acut pentru ca depaseste sapte zile si nu se incadreaza nici la cronic deoarece nu depaseste treizeci de zile. Am mai avut si alte intamplari legate de retetele compensate. Stie cineva care este procedura? Cine in ce conditii prescrie retetele compensate? Difera in functie de unitatea sanitara unde lucreaza medicul specialist, adica ambulatoriu, spital, etc.?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2016
utilizator32, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 17:27, 11 Iunie 2016
Gasiti ceea ce va intereseaza in Norme Metodologice de ap[licare a COCA(contractul cadru)asig. de sanatate pe 2014-2015,la ANEXA 36(pg 413)MODUL DE PRESCRIERE, ELIBERARE ŞI DECONTARE a medicamentelor cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate stelarman stelarman Imi puteti indica va rog cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate? Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Exista aceasta legea invocata de medicul de familie? Tallulah Tallulah As dori sa stiu daca exista cumva o lege conform careia medicul de familie sa nu poata elibera in aceeasi luna trimitere si reteta, intrucat eu nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a prescrie medicamente ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, Un medic poate prescrie legal pe o reteta simpla si medicamente din afara zonei lui de specializare? Orice medicament? Multumesc! (vezi toată discuția)