avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Anulare abuziva cod TVA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Anulare abuziva cod TVA

Buna ziua ,

problema mea este simpla :
1. am avut o societate SNC infiintata in 1992 si lichidata in 2002
la momentul respectiv , infiintasem un srl si de lichidarea s.a ocupat o firma de profil .
2. in 2001mi.am schimbat domiciliul si apoi in 2009 mi.am schimbat numele
3. srl infiintat in 2002 a functionat cu rezultate foarte bune pana in 2009 cand a inceput sa se simta foarte bine criza imobiliara ( srl in domeniul constructiilor)
4. in intervalul 2008 - 2012 , s.a desfasurat un proces deschis de finantele publice care au mai ”gasit” niste taxe pe SNC neachitate . toate citatiile s.au dus pe vechiul domiciliu si nume , nestiind de existenta acestui proces ( portalul nu continea acest proces la numele meu pentruca ....era pe numele vechi)
5. in ianuarie 2016, fiscul mi.a inscris in cazier suma respectiva cu atragerea raspunderii personale
6. tot in ianuarie 2016, s.a trimis o comunicare la sediul social ( adresa care nu a ajuns la mine dar ....fiscul a publicat pe site ul lor comunicarea si ”s.au spalat pe maini” cu comunicarea ) prin care eram instiintati ca ni se anuleaza codul TVA pentru fapte inscrise in cazierul fiscal ! mentionez ca nu am fost chemat la discutii asa cum prevede legea
7. avand in vedere ca facem export , avem nevoie de 0 datorii la stat si in acest sens , in luna martie am avut nevoie de cateva documente de la Anaf dar nimeni nu mi.a adus la cunostinta ca am ramas fara cod TVA ( desi toti se uitau pe fisa mea din calculator) !!!!
8. in final de aprilie ( !!!) declaratiile pe martie au fost respinse ( datorita anularii codului tva) SOC pentru noi , nimeni nu stia nimic !!
cei de la finante - compartiment tva , mi.au comunicat ....sa merg sa achit urgent suma inscrisa in cazierul fiscal si apoi imediat se va anula inscrisul din cazier , sa completez declaratia celebra 088 si sa solicit reinscrierea ca platitor de tva
9. initial , am dorit sa achi suma ca sa scap si sa revin la normal , dar avocatul meu m.a sfatuit sa nu platesc pentruca nu este corect ( un proces purtat pe alta adresa si alt nume de care noi nu stiusem)
10. am iesit din firma , am cedat totul unui membru din familie dar ....nu am rezolvat nimic!
am mers la ANAF sa vedem daca s.a solutionat dosarul dar mi.au spus ca ....nu, pentruca ....avem o firma inscrisa in insolventa !!!!( deci nu mai avea legatura cu cazierul fiscal!!) mentionez ca procesul cu firma in insolventa, este suspendat din toamna anului trecut !
nu mai stiu ce sa mai cred!!!!
am contestat in instanta inscrierea in cazierul fiscal , am contestat in instanta hotararea definitiva ce a fost inscrisa in cazierul fiscal ....dar....totul inseana timp....si pierdere de bani
ce ma sfatuiti sa fac ?

multumesc mult anticipat

Alte discuții în legătură

Umilinta formularului 088 mobinstal mobinstal buna ziua , in urma unor greseli ANAF - s.a facut inscrierea in cazierul meu fiscal a unei sume cu atragerea raspunderii ( suma nu este importanta dar ... (vezi toată discuția)
Lnscriere abuziva a unor fapte in cazierul fiscal mobinstal mobinstal buna ziua, in 2008 ANAFul m.a actionat in judecata pentru o presupusa suma ce o datoram ptr o societate in lichidare . Procesul s.a desfasurat fara ca eu ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am rugamintea sa ma ajutati. am fost administrator ... Ana.stefanescu78@gmail.com Ana.stefanescu78@gmail.com Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost administrator intr-un SRL care din 2012 nu a mai depus declaratii si care nu a mai avut activitate. In 2015 ... (vezi toată discuția)