avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme vizite minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme vizite minor

Buna ziua,

Desi am acceptat de fiecare data "cerintele" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ani si jumatate, atunci cand a cerut el. Din aceste 4 dati, de doua ori nu s-a prezentat la locul si ora stabilite impreuna fara macar sa dea un telefon sa ma anunte. Am fost cu copilul acolo si ulterior am observat ca biologicul mi-a trimis e-mail cu doua, respectiv o ora inainte de "vizita". Ultima fiind sambata, 11 iunie 2016. Astazi am primit un e-mail de la el in care imi spune ca el stabileste ca si program de vizita weekendurile 1 si 3 din luna. In Hotarare scrie "doua weekenduri pe luna", fara sa fie precizat ceva strict. Ma gandesc ca daca accept un program, el va continua sa nu vina, dar copilul va trebui sa "fie prezent" acolo. Deci eu creez obligatii copilului, fara sa aiba vreun avantaj.

Cum sa procedez?

PS: Nu s-a implicat niciodata cu nimic, nu plateste pensie alimentara si nici nu se intereseaza de copil in niciun mod.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
25Maria23, utilizator
Nu stiu daca are serviciu acum. Stiu ca "lucra" la sora lui, dar fara acte legale. A avut o firma, dar la proces a spus ca este in faliment. Deci venituri legale nu stiu daca are.

Dovezi am pentru ca noi nu comunicam decat prin e-mail...

gi-jane2 a scris:

Saracu', nu munceste, nu are bunuri , nu?

Nu aveti ce rezolva pana la scoala, nu numai ca nu va fi decazut din drepturile parintesti ( masura provizorie de altfel), nici nu veti exercita singura autoritatea parinteasca.
Ce e bine ca nu pt orice fleac aveti nevoie de acordul lui.

Nu, saracul. Nu poate sa lucreze pentru ca doar cu 12 clase nu prea te angajeaza nimeni director...

Si daca el nu se implica, nu intreaba, nu plateste, nu exista in viata copilului decat o data pe luna ramane legata de el 16 ani? Ba, mai mult, a scris in actiuni ba ca el nu si-a dorit copilul dar acum s-a obisnuit cu gandul, ba ca a fost absent complet din viata copilului pana acum (2016).

Voi avea nevoie de acordul lui pentru a inscrie copilul la gradinita? Este una privata. Si scoala la fel.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
25Maria23, utilizator
Nu veţi avea nevoie de semnătura lui pentru grădiniţa şi şcoala privată.În schimb, pentru ieşirile peste graniţă, veţi avea nevoie.
Apoi, cu programul acesta de relaţii cu minorul - valabil pentru toţi, indiferent de tipul de autoritate părintească este stabilit - vă poate încurca rău de tot fiindcă timpul trece, copila creşte, vă treziţi că cere în instanţă vizita cu ridicare minorei şi vacanţe şi...i se admite.Doar abia de aici începe calvarul...
Martonze, sper ca atunci sa se ia in calcul faptul ca nu-l cunoaste copilul, ca el a recunoscut ca nu s-a implicat niciodata in viata copilului. Poate s-o insura si va fi fericit. Cred ca este singura persoana careia ii doresc o viata fericita, poate uita de noi. :)
Nu vreau să vă dezamăgesc, exact aşa am gândit şi eu, s-a împlinit dar...acum sunt 2 contra una(eu), fiindcă cei ce se aseamănă, se adună.
În ce priveşte ce se ia în calcul şi ce nu în asemenea situaţii, iar vă dezamăgesc: în aceeaşi situaţie, judele a stabilit un program extins, tocmai ca relaţia tata-minor să se înfiripe şi să fie fără prezenţa stânjenitoare a mamei #-o Deci totul e interpretabil, depinde de persoana judecătorului, de experienţa sa de viaţă, de dispoziţia sa de moment...
Oricum, eu vă sfătuiesc să nu lăsaţi garda jos, continuaţi sistematic să adunaţi dovezi, în special pe direcţia programului de vizită şi cel puţin odată, de două ori, să încercaţi ca la aceste întâlniri să fie prezenţi prieteni dispuşi să fie martori.În emailul feed back de după întâlnire, să vă referiţi neapărat şi la acei martori :)
Judecătorii iau în considerare cu precădere martorii direcţi, deci cei care relatează fapte văzute cu ochii lor.
Martonze, utilizator

Unul dintre martori ar putea sa fie sotul meu? El a venit cu noi, dar a ramas la distanta ca sa nu deranjeze stimabilul in vreun fel. Iar in apel biologicul chiar a recunoscut ca am venit toti trei si ca ”fetita” (asa ii spune el propriului copil) s-a bucurat la plecare cand l-a vazut pe ”concubinul” meu venind si i-a sarit in brate spunandu-i ”tati” si nu lui.

gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere inainte de a solicita schimbarea programului in instanta? againstPAS againstPAS Mama minorului impiedica programul de ani de zile. As dori preluarea minorului in lipsa ei. Ar trebui sa ii propun ei direct schimbarea programului inainte de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)