avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme vizite minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme vizite minor

Buna ziua,

Desi am acceptat de fiecare data "cerintele" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ani si jumatate, atunci cand a cerut el. Din aceste 4 dati, de doua ori nu s-a prezentat la locul si ora stabilite impreuna fara macar sa dea un telefon sa ma anunte. Am fost cu copilul acolo si ulterior am observat ca biologicul mi-a trimis e-mail cu doua, respectiv o ora inainte de "vizita". Ultima fiind sambata, 11 iunie 2016. Astazi am primit un e-mail de la el in care imi spune ca el stabileste ca si program de vizita weekendurile 1 si 3 din luna. In Hotarare scrie "doua weekenduri pe luna", fara sa fie precizat ceva strict. Ma gandesc ca daca accept un program, el va continua sa nu vina, dar copilul va trebui sa "fie prezent" acolo. Deci eu creez obligatii copilului, fara sa aiba vreun avantaj.

Cum sa procedez?

PS: Nu s-a implicat niciodata cu nimic, nu plateste pensie alimentara si nici nu se intereseaza de copil in niciun mod.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
25Maria23, utilizator
Martonze a scris:

Doamnă, soţul dvs. nu poate fi martor, nu vă lăsaţi dezinformată.Nu poate fi imparţial.Martori trebuie să fie persoane care să nu fie rude şi afini, să nu fie în duşmănie cu partea adversă.

Multumesc frumos! O sa-mi iau o prietena data viitoare desi mi-e cam rusine sa implic alte persoane in chestia asta...

Martonze a scris:

Doamnă, soţul dvs. nu poate fi martor, nu vă lăsaţi dezinformată.Nu poate fi imparţial.Martori trebuie să fie persoane care să nu fie rude şi afini, să nu fie în duşmănie cu partea adversă.

totusi nu am dezinformat pe nimeni. Rudele si afinii pot participa ca martori in procesele privitoare la filiatie, divort si alte raporturi de familie.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos!
Are dreptate, teoretic, againstPAS, art.316 Cpc prevede că în raporturile de familie, sunt admise şi rudele ca martori, fiindcă familia cunoaşte mai bine problemele din interiorul familiei.
Totuşi, chiar dacă adepţii custodiei comune admit că mama, copilul şi tatăl biologic sunt o familie, modul în care au loc întâlnirile dintre copilul dvs. şi tatăl său nu sunt din interiorul familiei pe care dvs. o formaţi cu soţul dvs., pe de altă parte, ar fi absurd să vă prezentaţi în instanţă cu soţul dvs. martor, că aţi mers împreună la întâlnirea dintre tată şi copil, chiar aţi fi "sancţionată" pentru acest lucru, părerea mea.
Una e logica, alta e legea.
Din experienţă vă sfătuiesc, fiţi foarte atentă cu acest drept de vizită.
Dacă EFECTUAREA vizitei o puteţi proba, cu poze, martori, mailuri, LIPSA domnului de la programul cerut de el este mai greu şi, tot din experienţă vă spun, dacă nu notificaţi fiecare absenţă a lui de la program, poate veni cu martori că a venit, dar a găsit uşa încuiată.
La dvs. este cu cântec, fiindcă instanţa nu a stabilit cu exactitate cele 2 weekenduri din lună, a lăsat la latitudinea dvs. El a furat startul şi a stbilit de la sine putere un program, pe care vi l-a comunicat. Trebuie să reacţionaţi, fie venind dvs. cu altă propunere, fie să acceptaţi propunerea lui, pentru a nu avea de lucru în continuare.
Din comportamentul lui, reiese că nu-l interesează copilul, dar vrea să vă şicaneze şi, eventual, să profite de legile astea cu penalităţile pe zi întârziere.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere inainte de a solicita schimbarea programului in instanta? againstPAS againstPAS Mama minorului impiedica programul de ani de zile. As dori preluarea minorului in lipsa ei. Ar trebui sa ii propun ei direct schimbarea programului inainte de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)