avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract prestari servicii necesita neaparat o valoare?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract prestari servicii necesita neaparat o valoare?

Buna sera,

Sunt un PFA cu domeniu de activitate 1813 - Servicii pregatitoare pentru pretiparire. Vreau sa inchei contracte cu clientii.
Este necesar sa trec in contract o anumita valoare?
Activitatea se desfasoara la modul urmator:
Primesc de la clientul X, pe mail (sau alte forme de transfer electronic), lucrarile de executat (grafica, DTP si prepress), le execut si le trimit tot pe mail (sau alte forme de transfer electronic). Apoi le trec intr-un tabel mentionand timpul de lucru pentru fiecare lucrare in parte. La sfarsit de luna fac totalul si tai factura, atasand facturii si lista de lucrari.

1. Aceasta lista poate fi considerata anexa la contract?

Contractul se incheie pe un an de zile cu prelungire automata.
La incheierea contractului nu stiu nici eu, nici clientul, ce lucrari vor veni pe parcursul anului deci nu se stie valoare lor.
2. Ce valoare trec in contract sau cum trebuie formulat articolul "VALOAREA SERVICIILOR" daca nu este necesara valoarea?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:54, 13 Iunie 2016
Puteti gasi o varianta in care sa treceti ca serviciile dumneavoastra sunt platite la ora, cu suma de x ron/h.

Prin tabel ii demonstrati clientului cat ati lucrat, iar pe factura treceti numar de ore facturate, respectiv platite.

Cred ca ar fi cea mai simpla varianta.

Intr-o alta ordine de idei, ORICE CONTRACT de prestari servicii TREBUIE sa aiba valoarea exprimata!
In contract este trecut pretul/ora, in euro si se specifica "la cursul BNR din data facturarii".
Tabelul contine toate informatiile: denumirea lucrarii, timp (ore), pret/ora (euro), valoare (euro). Totalul il convertesc in lei la cursul BNR din data facturarii.
Si facturez: "servicii DTP si prepress" - 1 buc - x lei + TVA
Si specific "conform lista de lucrari"

Intrebarea este: ce valoare a contractului trec.
De unde sa iau o valoare? Poate fi 1 leu sau 1.000.000 lei. De unde sa stiu ca lucrari se vor face in decursul unui an?
Asa cum vi s-a detaliat in raspunsul anterior, treceti valoarea negociata pe unitatea de masura care, asa cum ati scris este ora, urmand ca la intocmirea listei de lucrari care sta la baza intocmirii fiecarei facturi, dumneavoastra de fapt sa detaliati numarul de ore prestate la fiecare lucrare componenta.
Pretul pe ora nu inseamna valoarea totala a prestatiei. Poate pentru o lucrare va trebuie 3 ora si pentru alta 14 ore. In factura treceti, de exemplu, 14 ore x pretul in lei pe ora.
Pentru primul an negociati cu beneficiarul lucrarilor o valoare in euro. Apoi ori de cate ori considerati necesar si cu acordul ambelor parti, semnati acte aditionale la contract in care modificati acea valoare.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
george-neagu, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract consultanta - in afara ue jamesr jamesr Buna ziua, Recent am incheiat activitatea de salariat si am decis sa continui colaborarea printr-un contract de consultanta pe SRL. Entitatea catre care ... (vezi toată discuția)
La ce curs se achita? Nabuco Nabuco Buna ziua! Va rog ajutati-ma cu o indrumare! Prestez o categorie de servicii pe care o pot factura si incasa in euro, pe intern. Astfel ,exemplificativ, am ... (vezi toată discuția)
Emiterea facturii in valuta, inregistrarea ei in contabilitate si decontul de tva dinet dinet O societate din Romania platitoare de TVA face o lucrare pe teritoriul Romaniei unei societati din Germania platitoare de TVA in valoare de 20.000 euro fara ... (vezi toată discuția)