avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract consultanta - in afara UE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract consultanta - in afara UE

Buna ziua,

Recent am incheiat activitatea de salariat si am decis sa continui colaborarea printr-un contract de consultanta pe SRL. Entitatea catre care facturez este in afara UE si suma de pe contract e in EUR, Voi factura in EUR si se va face conversia automat in LEI la BT unde am cont? Pot factura in lei la valoarea curs BNR pentru suma in EUR de pe contract? Daca nu, ar fi mai avantajos sa imi deschid cont in EUR la BT? Si factura trebuie sa fie in Romana?

O a doua problema pe care o am este ca pe contract este trecuta o suma fixa pentru 40 de ore pe saptamana, dar aditional se pot deconta si alte cheltuieli daca sunt aprobate de partener in avans. Pe factura cum vor aparea aceste cheltuieli pentru a nu fi problema intr-un viitor control? Cheltuieli diverse?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:46, 27 Aprilie 2022
Puteti factura in EURO iar cand incasati sa incasati in contul dvs de euro . Sau in contul de lei si se face conversia automat de banca. Daca facturati in Euro sa treceti si echivalentul in lei ( la cursul BNR din ziua facturarii ).

Trebuie sa luati in calcul ca aveti obligatia , luarii codului special de TVA pentru srerviciile intracomunitare , daca clientul e din UE . Daca e non UE nu va trebuie.

Pentru alte cheltuieli , treceti servicii auxiliare conform contract ( si acolo le mentionati in contract) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este data corecta a efectuarii operatiunilor? alina240 alina240 Buna ziua, Am din nou o intrebare. Ex: Firma presteaza servicii pentru o alta firma din UE. In data de 15.02. emite o factura in euro la cursul BNR. ... (vezi toată discuția)
Calculul dividendelor pentru facturi in euro, cursul de schimb de pe factura sau cursul de schimb la incasare? Catalin9871 Catalin9871 Salutari, Am facturat unui client din UE 15.000 EUR. Cursul de pe factura (din ziua facturarii) este 1 EUR = 4.9244 Lei, adica 73866 RON Cand banii au ... (vezi toată discuția)
La ce curs se achita? Nabuco Nabuco Buna ziua! Va rog ajutati-ma cu o indrumare! Prestez o categorie de servicii pe care o pot factura si incasa in euro, pe intern. Astfel ,exemplificativ, am ... (vezi toată discuția)