avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie de handicap

daca sunt angajata dar am si pensie de handicap ce avantaje am la locul de munca sunt scutita de la unele retineri ?(cas,cass,somaj ,impozit pe venit?)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 14 Iunie 2016
Nu exista pensie de handicap, ori este pensie de invaliditate ori este indemnizatie de handicap.
Persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de scutirea de la plata impozitului datorat pentru veniturile din activități independente, veniturile din salarii, veniturile din pensii precum și veniturile din activități agricole, silvicultură și piscicultură, facilitatea acordandu-se pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca persoana cu handicap alina@fabrica alina@fabrica Buna ziua. Am inregistrat un contract de munca cu timp partial persoana cu handicap. Aceeasi persoana mai are incheiat un contract de munca cu o alta societate ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe veniturile din agricultura persoana cu handicap violetanica violetanica Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca tatal meu care are handicap grav (el este scutit de plata impozitului pe locuinta si pensie) este scutit de plata ... (vezi toată discuția)