avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contract de munca persoana cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contract de munca persoana cu handicap

Buna ziua. Am inregistrat un contract de munca cu timp partial persoana cu handicap. Aceeasi persoana mai are incheiat un contract de munca cu o alta societate cu norma intreaga. Intrebarea este de ce scutiri la plata impozitelor si contributiilor la sanatate si pensii poate beneficia la cel de al doilea contract de munca si ce documente trebuie sa solicite in acest sens . multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:38, 14 Ianuarie 2021
Beneficiază de scutire de impozit pe salariu indiferent de tipul C.I.M. încheiat, pe durată nedeterminată sau determinată, cu normă întreagă sau cu timp parțial.

Scutirea de la plata impozitului pe venit se aplica pentru veniturile realizate incepand cu data incadrarii contribuabilului in gradul de handicap, conform documentelor justificative. Pentru a beneficia de prevederile art. 461 din Codul fiscal, contribuabilii au obligatia de a depune la platitorii de venituri prevazuti la art. 52 şi art. 521 din Codul fiscal documentele care atesta incadrarea in gradul de handicap grav sau accentuat.

Codul Fiscal - art. 60.
Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:

1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:
a) activități independente, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere;

b) salarii și asimilate salariilor, prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3);

c) pensii;

d) activități agricole, silvicultură și piscicultură, altele decât cele prevăzute la art. 105 , realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutire/reducere impozit pe venit hany89 hany89 sunt asistenta medicala angajata la o firma particulara,momentan sunt in concediul medical pe cod 14(neoplazie operata si tratata prin radioterapie);in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit Mariana Samoila Mariana Samoila Persoanele cu grad grav de handicap sunt scutite de impozit PE venit din inchirierea locuintei? (vezi toată discuția)