avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Solicit lamurire concediul de odihna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Solicit lamurire concediul de odihna

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
am lucrat din anul 2012 pana la data de 31.05.2016 intr-o institutie de stat ca functionar public, cu data de 01.06.2016 am fost transferata in interesul serviciului intr-o alta institutie. Concediul de odihna de 21 zile aferent anului 2015 si 10 zile aferent perioadei lucrate in acea institutie, mi-a fost transferat in actuala institutie.
Intrebarea mea este: conform HG nr. 250/1992 actualizata, art.(3) "Concediul de odihnă neacordat salariaţilor transferaţi, de către unitatea de la care s-a efectuat transferarea, se va acorda acestora de unitatea la care au fost transferaţi. Indemnizaţia de concediu va fi suportată de către cele două unităţi, proporţional cu timpul lucrat la fiecare dintre acestea în cursul anului calendaristic respectiv"., Indemnizatia va fi la nivelul salariului din institutia unde am lucrat sau la nivelul salariului din actuala institutie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 15 Iunie 2016
art.7 din HG 250/1992
(1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii au dreptul la o indemnizatie calculată în raport cu numărul de zile de concediu inmultite cu media zilnica a salariului de baza, sporului de vechime şi, după caz, indemnizatiei pentru functia de conducere, luate împreună, corespunzătoare fiecarei luni calendaristice în care se efectueaza zilele de concediu de odihnă.

(2) Media zilnica a veniturilor prevăzute la alin. (1) se stabileste în raport cu numărul zilelor lucratoare din fiecare luna în care se efectueaza zilele de concediu.
...


Prin urmare, indemnizatia de CO se va calcula in functie salariul avut in luna calendaristica în care se efectueaza zilele de concediu de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de concediu pentru functionarii publici animarsrl animarsrl Buna ziua, in ce lege este reglementat modul de calcul a indemnizatiei de concediu pentru functionarii publici ? (vezi toată discuția)
Calculul concediului de odihna kumpel kumpel cum este corect a se calcula concediu de odihna pentru perioada 10 octombrie-22 noiembrie 2013, la un bugetar care a detinut functie de conducere pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna functionar public martin77 martin77 Un functionar public a lucrat o jumatate de an 8 ore pe zi si restul anului a fost mutat in cadrul altui serviciu si i s-a redus programul din motive medicale ... (vezi toată discuția)