avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamanare cu suspendare in lipsa???Urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamanare cu suspendare in lipsa???Urgent

Daca eu plec din tara iar condamnare definitiva sa zicem cu suspendare este pese o luna trebuie sa ma prezint in tara la momentul ala sau pot termina contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:59, 19 Iunie 2016
Vorbiți la probațiune cum sa procedați.
Dacă nu va prezentați dați de belea.

În trecut se putea pleca din tara dar după ce se anunță probațiunea.

Mai vedeți și cu orele de munca în folosul comunității.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

În trecut se putea pleca din tara dar după ce se anunță probațiunea.

Regula este valabila si astazi, insa situatia este ca userul nu vrea sa plece, ci vrea sa amane intoarcerea. Parerea mea este ca poate depune prin avocat o cerere la serviciul de probatiune cu documetele anexate, loc de munca, contract de munca, bilet de avion, telefon la care sa raspunda daca este sunat si orice alt document care poate proba situatia de fapt.
Totodata, se poate depune si cerere la instanta in vederea obtinerii acordului de parasire a tarii, in baza art.557(10)Cpp.
Puteți recunoaște hotărârea în țara unde stați acum- lg 302-2004.Dacă o executați în RO, vi se va comunica hotărârea, iar serviciul de probațiune va lua legătura cu dvs pentru executarea măsurilor de supraveghere și a obligațiilor, va fixa anumite termene la care trebuie să vă prezentați s.a.. Dacă nu vi s-a interzis să părăsiți țara, o puteți face în voie, De asemenea, daca vi s-a interzis să părăsiți țara, puteți cere încetarea acestei obligații. Procedura și condițiile sunt prevăzute de lg 302/2004, pe care o găsiți aici - [ link extern ] ,
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Marian Bucur, Avocat
Fiind vorba de o condamnare problema se pune ca pentru a ieși din tara trebuie acordul instantei.

Și cum va trebui sa se prezinte la probațiune în România nu va mai putea ieși din tara.

Dacă nu vine în România are grave probleme...

E bine sa discute telefonic cu cei de la probațiune cat mai repede.
unde scrie că nu poate ieși din țară? Limitarea dreptului la liberă circulație o poate face instanța, prin stabilirea unei obligații In rest, îi liber. La serviciu de probațiune vine cand este chemat.
Într-adevăr, e bine să ia legătura cu serviciu.

Alte discuții în legătură

Plecare din tara - serviciu de probatiune capucino capucino Buna ziua. Verisorul meu a facut o prostie, a furat, si a fost condamnat la inchisoare cu suspendare. Problema este de trebuie sa vina din 6 in 6 luni la ... (vezi toată discuția)
Am o condamnare cu suspendare si perioade de probare, si as dorii sa plec din tara la munca. AlexandruProdan AlexandruProdan Buna dragi oameni. Dupa cum spune si titlul, am primit o condamnare pentru trafic de substante psihoactive, este vorba de 1 an si 6 luni cu suspendare si 3 ani ... (vezi toată discuția)
Suspendare cu supraveghere Stinga mihai Stinga mihai Buna ziua as dori sa stiu ce poate face anul asta am primit o pedeapsa cu suspendare de 1an si 8 luni si supraveghere pana in 2020 adica 3ani si ... (vezi toată discuția)