avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand trebuie sa iau hotararea?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand trebuie sa iau hotararea?

Buna ziua, acum mai bine de jumatate de an, am avut un proces cu tatal meu pentru pensia alimentara, nu a mai vrut sa plateasca dupa ce am terminat liceul dar am continuat studiile si luna trecuta verdictul a fost in favoarea mea.

Din pacate atunci s-a dat cu apel pt 30 de zile, pana acum nu a facut apel iar sambata se fac cele 30 de zile. Totusi am cateva nelamuriri:

1. Mesajul de pe site-ul judecatoriei este acesta: Cu apel in 30 zile de la comunicare.Cererea de apel se va depune la Judecatoria Focsani. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 18.05.2016.

Eu cum stiu cand i s-a comunicat acestuia faptul ca am castigat? Pot sa ma duc luni si sa cer hotararea, sau ce trebuie sa cer pentru a-l executa silit din moment ce are datorii de peste 4000 de lei.

2. Vreau ca executorul judecatoresc sa-l plateasca el, deci sa-l oblig la cheltuieli de judecata, din moment ce procesul acesta s-a terminat, trebuie sa fac altul impotriva lui nu?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 06:49, 18 Iunie 2016
Deci d-voastra spuneti ca poate sa dureze O LUNA doar pana cand trimite instiintarea dupa care INCA O LUNA pana cand are el timp sa faca apel? Pai vine acum vacanta judecatoreasca si eu imi mai vad pensia de intretinere fara de care nu pot sa-mi platesc utilitatile anul viitor. Mi se pare o prostie sa dureze atat de mult..
Aveti mai jos textele de lege privind redactarea, comunicarea hotararilor si termenul de apel.
Art. 426 c. proc.civ.
Redactarea şi semnarea hotărârilor
.....................................
(5) Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare. Opinia separată a judecătorului rămas în minoritate, precum şi, când este cazul, opinia concurentă se redactează şi se semnează în acelaşi termen.
......................................
Art. 427
Comunicarea hotărârii
(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.
....................................
Apelul
Art. 468
Termenul de apel
(1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel.
...................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort alina010 alina010 Procesul de divort s-a finalizat in noiembrie 2010 insa nici pana in acest moment nu am primit acasa hotararea respectiva. Nu s-a facut recurs, insa nu inteleg ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral - termen comunicare PetruF PetruF Buna seara, Pe data de 19 a lunii trecute Judecatoria ... a admis actiunea privind partajul succesoral dintre mine si fratii mei spunand: \\"Cu drept de ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva ioasaf ioasaf Buna ziua ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva. In urma unui proces ... (vezi toată discuția)