avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza penala in clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza penala in clauza de neconcurenta

Daca in clauza de necocurenta apare urmatorul punct:

"In cazul in care angajatul isi incalca obligatiile curpins in punctul 2, este obligat sa plateasca angajatorului penalitati in suma corespunzatoare salariul mediu brut lunar pe ... luni. In conformitate cu regulile generale ale dreptului civil, angajatorul este indreptatit sa-si valideze si pagubele care depasesc penalitatile"

Mentionez ca nu este trecut numarul de luni pe clauza (este loc liber lasat). Chiar si in aceasta situatie, aceasta nu reprezinta totusi o clauza penala? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 17 Iunie 2016
In opinia mea, nu se aplica clauza respectiva in situatia descrisa de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictia de a lucra 2 ani in alt notariat. clauza penala 10.000usd Alex176 Alex176 Buna ziua, In contractul meu de munca este scris: \"Alte clauze: -pastrarea secretului profesional, -confidentialitate, -loialitate, -decenta, -de la ... (vezi toată discuția)
Clauza contract individual de munca cintus cintus Buna ziua, In contractul individual de munca este prevazuta o clauza cu privire la imposibilitatea de a pleca din companie la o alta firma concurenta. O ... (vezi toată discuția)
Act aditional adrian_adrian_adrian adrian_adrian_adrian Buna ziua. In urma cu 6 luni am semnat la actualul loc de munca un act aditional de fidelizare si confidentialitate a carui valabilitate se va derula pana la ... (vezi toată discuția)