avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Problema nume domeniu \"sait\"
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Problema nume domeniu "sait"

Buna seara.
Am un nume de domeniu CUMPARAT pe numele meu(persoana fizica), acesta in denumire are un cuvant fiind numele unei firme mari. Fiind in colaborare cu un prieten care a avut o firma cu domeniu de activitate la fel cu numele sit-ului. Totul a mers bine pana cand acea firma a inceput sa-mi trimeata mailuri cum ca ma folosesc de numele lor. Initial nu am luat in considerare aceste mailuri pana cand treaba a devenit din ce in ce mai frecventa. Ei ai depus plangere la wipo.int , unde au inceput si astia sa ma caute cu ultimaturi si asa mai departe.
Eu le-am raspuns ca o sa inchid saitul cat mai curand posibil. Dar aceasta firma al carui nume se regaseste in titlu saitului meu imi cere ca eu sa le dau lor saitul ca ei sa-si retraga plangerea depusa.
Cam asta e in mare povestea.
Intrebarile mele sunt.

Ce pot sa patesc eu mai departe?
Daca eu am CUMPARAT acest domeniu cu ce drept trebuie sa-l transfer catre ei?
Pot sa obtin o suma de bani pe acest domeniu atata timp cat el este propietatea mea?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:09, 20 Iunie 2016
Domeniile web nu sunt proprietati, deci nu aveti dreptul sa le folositi pentru specula, santaj, concurenta neloiala sau pentru a incalca marcile cuiva. In principiu, domeniile folosite cu buna-credinta nu sunt uzurpate, dar domeniile folosite cu rea-credinta pot fi uzurpate.

Pentru detalii www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire marca bogdan0993 bogdan0993 Buna seara tuturor, Doresc informatii privind inregistrarea de domeni, am o firma inregistrata in Romania, ne ocupam cu dezvoltarea site-urilor web, de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum procedez legal dacă am un domeniu web pe persoana ... Costan Radu Stelian Costan Radu Stelian Buna ziua, Cum procedez legal dacă am un domeniu web pe persoana fizica și si vreau sa le folosesc pe persoana juridica. Nu doresc sa le transfer din ... (vezi toată discuția)
Denumire domeniu web la diferenta de 2 litere de un altul ce contine marca inregistrat la osim connie74 connie74 Buna ziua, am un domeniu web cu numele diferit foarte putin de un altul existent, pe acelasi domeniu de activitate, dar marca respectiva este inregistrata la ... (vezi toată discuția)