avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua, Cum procedez legal dacă am un domeniu web ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua, Cum procedez legal dacă am un domeniu web pe persoana ...

Buna ziua,

Cum procedez legal dacă am un domeniu web pe persoana fizica și si vreau sa le folosesc pe persoana juridica. Nu doresc sa le transfer din “proprietatea mea “ ca persoana fizica” ci doar sa cedez cumva firmei dreptul de a le folosi.
Jumatate din oamenii intrebati spun ca domeniul trebuie sa fie in posesia firmei iar jumatate ca este ok sa fie si pe persoana fizica. Dar in cazul in care firma incaseaza venituri de pe urma domeniului web, cum se justifica venitul respectiv ?
Mentionez ca domeniul este .com nu .ro

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:41, 30 Decembrie 2021
Simplu: domeniile web nu sunt "proprietate" iar nefolosirea unui domeniu sau folosirea lui cu rea credinta conduc la uzurparea domeniului de catre cei care au cerinte legitime cu privire la el.
Nu cred ca nu sunt "proprietate". Fiecare domeniu are un detinator, nu pot eu sa imi asum ca detin google. In plus plata domeniului poate fi scazuta pe firma in timp ce pe persoana fizica nu.
Nu, serios, asta e doctrina in toata lumea: domeniile web nu sunt detinute drept proprietati, ci sunt acordate primului venit prin prezumtia ca vor fi folosite cu buna credinta. Mii si mii de domenii web au fost uzurpate prin proceduri la WIPO.

In Romania se pot vinde doar websiteuri (predate la cheie), nu si domenii web. Deci nimeni nu este atat de stupid incat sa pretinda ca vinde domenii web, deoarece asta este ilegal.
Am inteles, dar in acest caz inseamna ca eu trebuie sa scot din bani mei personali pentru a platii site-ul firmei? Intrebarea mea principala este cum pot eu sa transfer acest "domeniu" pe firma pentru a fi platit de firma si a fi trecut la "cheltuieli"
Pai daca e firma dvs. vorbiti/luati legatura cu registrarul si va va transfera domeniul web de pe numele dvs. pe numele firmei.

Este insa interzis sa faceti specula cu domenii web.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema nume domeniu "sait" Johnny_r0 Johnny_r0 Buna seara. Am un nume de domeniu CUMPARAT pe numele meu(persoana fizica), acesta in denumire are un cuvant fiind numele unei firme mari. Fiind in colaborare ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata - domeniu de internet PDaniel234 PDaniel234 Buna seara! Ajutati-ma, va rog, cu o informatie. Detin un domeniu de internet .RO din 2011. Domeniul a fost cumparat in timp ce desfasuram relatii de ... (vezi toată discuția)
Dispute domenii olgamuris olgamuris Am cumparat acum 2 ani un domeniu, gen avocat-net.ro* , si m-am trezit in vara cu o alta firma (mult mai veche) care detinea avocatnet.ro* ca vor sa inchid ... (vezi toată discuția)