avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Dosar respins pt. TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Dosar respins pt. TVA

Buna ziua,
Am depus dosarul pentru a deveni platitor de TVA, de doua ori si mi s-a respins. Prima data cand l-am depus a fost la inceput cand am infiintat firma, iar a doua oara cand l-am depus am depasit plafonul. Ce pot face acum?
Pot sa-l mai depun in continuare? Sau mai bine inchid firma?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 15:08, 21 Iunie 2016
Pentru ce motiv vi s-a respins?
In mod normal, deoarece ati depasit plafonul, cred ca vi s-a admis cererea si dupa o zi-doua vi s-a anulat inregistrarea in scopuri de tva.
Ati primit decizie de anulare sau respingere?
Verbal mi s-a comunicat respingerea ei, mi s-a spus ca pe motive generale, iar decizia o voi avea pe 1 iulie.
Pot depune dosarul din nou sau pot face contestatie?
atata timp cat nu cunoasteti motivele de respingere si nu rezolvati problema pe care o vad ei, vi de va respinge orice alta cerere.
Probabil a fost ceva problema urmare a declaratiei 088
Puteti contesta decizia, insa solutionarea ei dureaza si implicatiile fiscale sunt destul de importante in cazul anularii de tva (sustin in continuare parerea ca vi sa acordat si apoi vi s-a anulat). Verificati pe site-ul ministerului finantelor dupa CUI si vedeti daca ati figurat cu tva in registrul societatilor inregistrate in scop de tva
La depasirea plafonului este obligatorie inscrierea ca platitor TVA prin efectul legii.
Este o anomalie deoarece trebuie justificata capacitatea economica si la depasirea plafonului si inregistrarea este obligatorie prin efectul Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon si devenire platitor tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea problema. O societate comerciala neplatitoare de TVA, depaseste pe data de 10.12.2016 plafonul de la care devine ... (vezi toată discuția)
Anulare inregistrare in scopuri de tva adrianabresug adrianabresug Daca o societate s-a inregistrat la infiintare ca si platitoare de tva dar a fost scoasa din oficiu din cauza ca nu depasea plafonul de tva ,ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la plata tva IOANBRADEA IOANBRADEA Buna Dimineata! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema! Sunt platitor de TVA din 2010 si avand in vedere ca nu depasesc plafonul stabilit de lege as ... (vezi toată discuția)