avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare azil de batrani
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare azil de batrani

Ce pasi trebuie sa urmez pentru a infiinta un azil de batrani privat?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:09, 21 Iunie 2016
Obtinerea autorizatiilor este conditionata de amenajarile specifice unui camin de batrani, cu respectarea standardelor minime specifice de calitate pentru centrele rezidentiale pentru persoanele varstnice.
Aceste standarde sunt aprobate prin Ordinul ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei nr. 246/2006 privind aprobarea
Standardelor minime specifice de calitate pentru serviciile de ingrijire la domiciliu pentru persoanele varstnice si pentru centrele rezidentiale pentru persoanele varstnice, inclusiv a conditiilor stabilite la pct. 26.2 si 26.5 din cadrul standardului 26 "Amenajarea dormitoarelor" si pct. 28.5 si 28.6 din cadrul standardului 28 "Amenajarea spatiilor igienico-sanitare" din sectiunea VI "Gazduire" a anexei nr. 2 la acelasi ordin.

Autorizatia de functionare o puteti lua de la Directia locala de Santatate Publica.
De asemenea, parcurgeti si
- Legea nr. 17/2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstnice, republicata in 2007 si Legea nr. 270/2008 pentru modificarea Legii nr. 17/2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstnice.
- Hotararea Guvernului nr. 23/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inființarea unui azil de bătrâni Monica S Monica S Buna seara, ce acte implica înființarea unui azil de bătrâni? (vezi toată discuția)
Infiintare casa de batrani profumo profumo Buna ziua, vreau sa deschid o casa de ingrijire a persoanelor in varsta (casa de batrani). Ma poate ajuta cineva referitor la acest subiect ? Legislatie, ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare fundatie si camin de batrani particular alinamoni alinamoni Care este legislatia in vigoare, ce autorizari trebuie sa am pentru deschiderea unui camin de batrani...Care sunt pasii? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)