avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuire pentru datoriile altei persoane
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuire pentru datoriile altei persoane

De mai bine de 2 ani de zile sunt sunata periodic de catre o firma de recuperari creante pentru datoriile unei persoane care m-a trecut ca persoana de contact (fara acordul meu) si cu care eu nu mai am nicio tangenta de o lunga perioada de timp.
Am incercat initial sa le spun frumos ca nu am cu ce sa ii ajut si le-am explicat ca e inutil sa ma mai contacteze. Vazand ca insista m-am enervat si am rugat sa se noteze acolo ca nu mai doresc sa fiu contactata si ca numarul meu de telefon apare in documentele lor fara acordul meu, eu nevand nicio datorie niciodata nicaieri. Mi s-a promis ca nu voi mai fi contactata, dar astazi am fost contactata din nou, dupa orele 20:00 si am spus ca nu mi se pare tocmai legal ce fac ei si ca imi pare a fi hartuire. Mi s-a raspuns ca ma asigura ca este cat se poate de legal si pentru ca nu am gasit nimic concret pe internet in acest sens m-am gandit sa pun intrebarea aici.
Asadar pot in vreun fel sa opresc aceasta firma sa ma tot deranjeze pe viitor avand in vedere ca nici macar nu este vorba de o datoria a mea sau a vreunei persoane din familia mea?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: psyche383 , utilizator 13:32, 22 Iunie 2016
Formulati o plangere la politie impotriva respectivei societati.
Faceți o notificare către acea firmă, explicați în scris situația descrisă și pe acest forum și puneți în vedere recuperatorului că, în cazul în care vă mai deranjează, veți folosi toate căile legale.
Multumesc pentru sfat, am formulat o plangere scrisa si am si primit un raspuns cum ca a fost invalidat numarul meu de telefon din baza lor de date. Sper sa se fi rezolvat problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma cu cativa ani am facut o plangere la politie pentru hartuire ... nicuvl nicuvl In urma cu cativa ani am facut o plangere la politie pentru hartuire prin mijloace electronice de comunicatii, fiind amenintat telefonic si injurat noaptea. ... (vezi toată discuția)
Hartuire unomcatoticeilalti unomcatoticeilalti Buna ziua. Am o problema si as dori un sfat. Acum 10 luni am iesit cu o fata (cu care lucrez in aceeasi firma). Am iesit doar de 4 ori. Am incetat \"relatia\" ... (vezi toată discuția)