avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... protest de munca spontan
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

protest de munca spontan

angajatii unei societati au intrat in protest de munca spontan datorita faptului ca nu si-au primit drepturile salariale de doua luni.au fost mintiti in repetate randuri apoi ,verificandu-si cardurile ,vazand ca iar au fost mintiti ,au declansat un protest unde au chemat si televiziunea.pt acest fap directorul doreste sa-i penalizeze pt parasirea locului de munca.este corect?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 17:08, 17 August 2009
Desi inteleg" necazul" oamenilor, totusi cred ca parasirea locului de munca este o abatere disciplinara si poate fi sanctionata.
Deasemena si neplata salariilor poate fi "sanctionata" de angajati cu organizarea unei greve in conditii legale.
Sau cu solicitarea acordarii salariilor cuvenite in instanta sau cu depunerea demisiilor la zi (sunt si acestea optiuni, desi poate nu cele mai bune)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca/protest spontan vaspa vaspa conflict de munca/protest spontan Buna seara, In cazul in care o parte dintre salariatii unei unitati s-au adunat in curtea unitatii, pentru a discuta cu ... (vezi toată discuția)
Greva badeaminel badeaminel Buna ziua , As dori sa stiu daca putem declansa Greva Generala avand CCM la nivel de unitate pentru neplata salarilor ,mentionez ca am avut o greva spontana de ... (vezi toată discuția)