avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare plata unei sume pentru deschidere punct ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare plata unei sume pentru deschidere punct lucru ONG in apartament

buna ziua

am inchiriat un birou in P.ta Unirii in urma cu aprox 2 ani , cu intentia de a deschide un birou - punct de lucru pentru un ong ( o asociatie cu activitate redusa la birou dar necesara)
pentru aceasta , a fost nevoie de aprobarea Asociatiei de Proprietari - asociatie care m.a conditionat prin plata lunara a unei sume de 50euro - semnand o conventie care nu are nici un obiect ( adica nu precizeaza decat ca la apartamentul respectiv se va desfasura activitate de birou .....si la partea cu privire la sume .....se trece 50euro dar fara nici o justificare ( ce reprezinta si pentru ce se plateste) !
avand in vedere ca ulterior am fost plecat din tara si nu a fost nici o activitate la birou , am solicitat asociatiei de proprietari sa nu treaca la intretinere nici o persoana si nici pentru plata celor 50euro - nefiind activitate . in cei aproape 2 ani, nu s.a desfasurat nici un fel de activitate la birou - doar am trecut prin Bucuresti lunar ( 8-10 zile pe luna dar nu consecutive) si am folosit biroul - ca spatiu de cazare pentru mine
la adresa mea, asociatia mi.a raspuns ca nu ii intereseaza ce si cum ne organizam , ce si cat stau , eu trebuie sa platesc si 50euro si intretinere o persoana
vreau sa apelez la instanta dar va rog sa imi dati un raspuns - unde am gresit.
mentionez ca in adresa mea catre asociatia de proprietari , am mentionat ca nu se desfasoara activitati pe o perioada nedeterminata, inclusiv datorita comportamentului lor abuziv ( cine intra, cine iese, de ce , cum ....si nu puteam invita pe cineva ca apoi sa ma trezesc ca bat domnii la usa sa ma intrebe cine a venit la mine - sa fie declarat la asociatie ! )
multumesc mult
astept cu interes raspunsul dvs
O persoana se trece la intretinere numai daca locuieste in apartament mai mult de 15 zile lunar, indiferent daca consecutiv sau neconsecutiv. Daca lipseste mai mult, atunci administratorul trebuie sa treaca 0 persoane.

Conventia semnata nu prevede, probabil, vreo clauza de suspendare, asa incat administratorul v-a prevazut in lista de intretinere banii promisi prin contract.
Ca sa suspendati aceasta intelegere trebuia sa negociati, nu numai sa solicitati.
Conventia a fost stabilita de comun acord, tot de comun acord inceteaza, suspenda sau se modifica.
Iar solicitarea o adresati comitetului executiv / presedintelui asociatiei, nu administratorului care, in aceasta privinta, poate avea o parere, dar nu putere de decizie.
multumesc pentru raspunsul dvs

chiar si o conventie, trebuie sa aiba un subiect si predicat - pentruca atfel se incheie ca sa fie
sau altfel spus - consider ca atunci cand cineva imi solicita niste bani , trebuie sa imi ofere ceva
cat despre administrator si presedinte ....... e mama si fiul !!! ca asa este la noi
probabil ca in mod normal ar fi trebuit sa postez conventia pentru a se putea intelege mai mult
de stat - niciodata , nici o persoana nu a depasit 12 zile neconsecutive intr.o luna ( eu in lege am citit - concecutiv dar nu are importanta in cazul meu ) dar media este de 8-9 zile /luna
pozitia asociatiei - comitet ex - asociatia nu urmareste cine si cum locuieste si nu intereseaza cum imi organizez activitatea si ....nu modifica nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila incheiata cu asociatia de proprietari mobinstal mobinstal Buna seara , In urma cu aprox 5 ani , am inchiriat un apartament unde doream sa deschid punct de lucru ( birou) pentru o Asociatie (non profit ). Asociatia ... (vezi toată discuția)
Scutire contributie pe persoana gera905 gera905 Buna ziua. Propietari, chiriasi, fac cereri de scutire de la plata contributiei pe persoana motivand : ,,chiar daca locuiesc aici cu chirie, platesc unde am ... (vezi toată discuția)
Abuzuri presedinte asociatie proprietari mobinstal mobinstal buna seara, am inchiriat un apartament ce initial am dorit sa il amenajez pentru birouri ( sa inregistrez un punct de lucru). vazand ca atitudinea ... (vezi toată discuția)