avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzuri Presedinte Asociatie Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzuri Presedinte Asociatie Proprietari

buna seara,

am inchiriat un apartament ce initial am dorit sa il amenajez pentru birouri ( sa inregistrez un punct de lucru). vazand ca atitudinea conducerii Asociatiei de Proprietari este destul de ...ciudata , am renuntat .
incheiasem anterior o conventie cu Asociatia , pentru plata unei sume de 50euro lunar . nedesfasurand nici o activitate( punct de lucru pentru o asociatie ce nu a mai functionat) , am solicitat conducerii Asociatiei sa anuleze conventia . aceasta a refuzat , venind cu un raspuns fara nici un sens ( precum ca pe ei nu intereseaza ce facem noi , asa ca trebuie sa platim) ! toate incercarile noastre s.au lovit de refuz ! probabil ca singura varianta este sa apelez la justitie?
exista si o alta varianta? multumesc

in cazul in care nu exista, doresc sa colaborez cu un avocat pentru solutionare
multumesc
Cel mai recent răspuns: mobinstal , utilizator 12:36, 30 Septembrie 2016
E posibil sa aibă ei câștig de cauza în justiție.
Mergeți la avocat cu convenția pentru o analiza atenta.
Încercați sa apelați la avocat foarte bun ca sa nu va judecați aiurea și sa pierdeți un eventual proces.
multumesc pentru raspuns
precizez - sunt documente ca Asociatia noastra nu a functionat , am schimbat ulterior cu proprietarul si contractul pentru a elimina - biroul ca si functiune- dar tot degeaba!
trec peste faptul ca in apartament a locuit o singura persoana ( 8-12 zile pe luna cate 2-3 zile saptamanal) si s.a cerut si anularea persoanei inscrisa ( cf lege ar trebui sa existe un minim de 14 zile lunar ) ...in fine ....
probleme
Sub aspectul celor nou relevate ați putea avea dreptate.
E bine insa sa știți ca trebuie analizate actele.

La judecata pe acte și pe argumentele părților are loc procesul.
In situatia in care in spatiu cu destinatia de locuinta se solicita inregistrarea de persoana juridica-indiferent daca sediu social sau lucrativ,indiferent daca activeaza/presteaza servicii sau activitati, asociatia de proprietari are dreptul sa incheie conventie pentru achitarea obligatiilor lunare
HG nr 1588/2007 ART. 34
Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc în condominiu
si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se
repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati în cladire în luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei
pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum;
energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor
menajere, vidanjare.
ART. 37
(1) Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc în
condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de
masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati în cladire în luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere si a hranei; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere; vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileste printr-o conventie aprobata de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
(2) Conventia prevazuta are durata nedeterminata, fiind valabila pe toata perioada
activitatii desfasurate de detinatorii prevazuti la alin. (1), si se actualizeaza periodic, în
functie de elementele noi care intervin, în functie de numarul persoanelor care desfasoara
zilnic activitati în spatiul sau apartamentul respectiv, de numarul mediu zilnic de clienti si
de obiectul de activitate. Numarul acestora se stabileste de detinatorul spatiului si se
certifica de comitetul executiv al asociatiei de proprietari. Acest numar se utilizeaza pentru
calculul cheltuielilor pe persoana aferente spatiului respectiv.
(3) Conventia precizeaza contributia proprietarului la cheltuielile asociatiei de proprietari, cu privire la consumurile care nu pot fi înregistrate distinct pe fiecare proprietate în cauza si care sunt determinate de activitatea desfasurata.
(4) Conventia completeaza obligatiile proprietarului fata de cheltuielile din cadrul asociatiei de proprietari mentionate la art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. b) - f).
(5) În situatia în care, la notificarea scrisa din partea asociatiei de proprietari, proprietarii spatiilor cu alta destinatie decât aceea de locuinta din condominiu refuza încheierea conventiei, sunt aplicabile criteriile stabilite si adoptate în acest sens de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari prin decizie scrisa si în baza constatarilor vizuale cu privire la activitatea desfasurata din punct de vedere al numarului de persoane angajate si al numarului de clienti.
(6) În situatia în care, la notificarea scrisa a proprietarului, conducerea asociatiei de
proprietari refuza încheierea conventiei, este aplicabil criteriul prevazut la art. 47 lit. a) sau
b) din Legea nr. 230/2007, dupa caz, cu obligatia proprietarului de a declara, în scris,
numarul persoanelor angajate sau care desfasoara activitati în spatiul sau.

am schimbat ulterior cu proprietarul si contractul pentru a elimina - biroul ca si functiune- dar tot degeaba!

Ati schimbat contractul cu locatorul,dar nu ati precizat ,pentru clarificarea dilemei,in baza carui document continuati sa utilizati spatiul cu destinatia de locuinta ,ce document aveti incheiat cu proprietarul,care sunt partile din contract ?
buna ziua ,

multumesc pentru raspunsul detaliat .
initial , s.a incheiat contract de inchiriere cu proprietarul pentru a functiona ca birou - punct de lucru a unei asociatii . ulterior, datorita faptului ca am inteles ca nu voi putea desfasura activitatea in liniste, am renuntat, am trimis adresa si Asociatiei de Proprietari in acest sens dar fara rezultat.
asociatia nu a avut nici un fel de activitate - fara salariati fara actiuni !
eu am ocupat acest spatiu ca si locuinta de serviciu- spatiu unde sa lucrez si sa ma odihnesc ( 2-3 zile pe saptamana )
spuneam ca ulterior am semnat cu proprietarul contract cu destinatie - locuinta de serviciu dar acelasi rezultat zero.
mentionez ca timp de peste 6 luni de zile scara in care locuiesc este un santier - 12 ore pe zi - cu rotopercutante si un zgomot infernal - ceea ce m.a facut sa nu pot folosi acest spatiu nici pentru odihna. si acum sunt rotopercutante in functiune ( locatarii care fac amenajari in apartament nu au nici autorizatii si nici contracte cu firmele ce fac aceste modificari dar....in ciuda solicitarii sprijinului din partea celor care ar fi trebuit sa verifice aceste lucrari....acelasi rezultat - zero)
si apoi.....daca locuiesc doar 2-3 zile pe saptamana pot fi trecut la intretinere?

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila incheiata cu asociatia de proprietari mobinstal mobinstal Buna seara , In urma cu aprox 5 ani , am inchiriat un apartament unde doream sa deschid punct de lucru ( birou) pentru o Asociatie (non profit ). Asociatia ... (vezi toată discuția)
Solicitare plata unei sume pentru deschidere punct lucru ong in apartament mobinstal mobinstal buna ziua am inchiriat un birou in P.ta Unirii in urma cu aprox 2 ani , cu intentia de a deschide un birou - punct de lucru pentru un ong ( o asociatie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ong - punct de lucru mobinstal mobinstal buna ziua , am inregistrat in urma cu cativa ani intr.un apartament - punct de lucru pentru o asociatie non.profit . avand in vedere ca ulterior au ... (vezi toată discuția)