avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incompatibilitatea unui functionar public
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incompatibilitatea unui functionar public

daca sunt functionar public sunt incompatibil cu calitatea de presedinte al comisiei de cenzori?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 17:42, 18 August 2009
Asa e ! Acolo unde lupul e pus paznic la oi, ramane stana goala. Si chiar daca lucrurile se desfasoara corect, nu e rau sa se stie ca exista totusi un control. Eu, una, nu m-as simti deloc in siguranta daca n-as vedea pe lista semnatura cenzorului pe care il stiu ca nu lasa de la el nimic.
discutia asta mi se pare "deja vu", discutindu-se deja subiectul. vedeti-va linistita de treaba si la asociatie. chiar este indicat ca sa existe cineva din primarie care sa verifice legalitatea actelor asociatiei, mai ales daca o face si gratis, dezinteresat pecuniar, asa cum o faceti dvs. mai ales ca in primarie se afla mai repede noutatile referitoare la legile si HG-urile aparute, precum si la alte normative aparute, mai ales pe tema termoficarii (care este in subordinea primariilor)
ce treaba are jobul de la primarie cu asociatia de proprietari ? la primarie va faceti treaba pentru care sinteti platita, iar la asociatie, in timpul liber, va indepliniti atributiile cu care ati fost numita.
De acord cu cei care v-au indemnat sa aveti calitatea de presedinte al comisiei de cenzori. Nu cred ca exista incompatibilitate. Oricum nu exista incompatibilitate de nici un fel daca avem in vedere lega 230/2007. Dar , fara a striga in gura mare, va sugerez, pentru linistea dv, sa vedeti contractul dv de munca, fisa postului si legislatia dupa care functioneaza institutia publica la care lucrati.
In asociatie trebuie sa mai tineti cont de faptul ca daca sunteti ales de adunarea generala nu aveti nevoie decat de studii medii, iar daca nu ati fost ales de adunarea generala si faceti un contract cu presedintele asociatiei ( cu sau fara bani ) trebuie neaparat sa fiti contabil autorizat sau expert contabil membru al CECAR.
lixa a scris:

daca sunt functionar public sunt incompatibil cu calitatea de presedinte al comisiei de cenzori?

Da, avand in vedere prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Nimeni nu are voie sa adauge prevederilor unei legi!
Ati deschis doua topicuri cu aceeasi tema, unul in acest forum si unul in forumul "functionari publici...".
Nici ANAF-ul nu impartaseste opinia potrivit careia ati putea fi cenzor intr-o asociatie de proprietari, veti gasi un link in cadrul celuilalt forum.

Dar, ca sa va citez pe dvs., "ce ploi puteti aranja"? Singurul si inocentul lucru pe care-l faceti este sa incalcati un act normativ. Dar sunteti functionar public si ati jurat cu mana pe Biblie! Mai stiti ce?
Daca nu va amintiti, va spun eu: sa respectati Constitutia si legile tarii!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Gresit adriantot,incompatibilitate prev de L 161/2003.

Alte discuții în legătură

Functionar public versus cenzor asociatie de locatari ina_lucretia ina_lucretia Sun functionar public in domeniul financiar la ANAF si sunt propusa sa fiu cenzor la administratia de locatari (chiriasi). Pot ocupa aceasta functie? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Calitatea de funcþionar public este incompatibilã? louis philippe louis philippe Funcţia de preşedinte al unei asociaţii de proprietari renumerată lunar este incompatibilă sau compatibilă cu functia de consilier la D.J.T.L.(taxe ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public lixa lixa Sunt functionar public si mi s-a propus calitatea de presedinte al comisiei de cenzori la asociatia de proprietari unde locuiesc.Dupa parerea mea nu as fi ... (vezi toată discuția)