avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incompatibilitatea unui functionar public
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incompatibilitatea unui functionar public

daca sunt functionar public sunt incompatibil cu calitatea de presedinte al comisiei de cenzori?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 17:42, 18 August 2009
De cand stiti acest lucru ? Dupa ce ati vazut raspunsul documentat mai sus !
De ce nu preluati sa dati inca o data raspunsul corect, ca poate eu si ceilalti nu stim sa citim ceva mai sus .
Ce satifactie aveti !
Eu invat mereu de pe acest forum si niciodata nu o sa le cunoastem pe toate .
Daca nu va este clar , va reamintesc ce am spus
Nu cred ca exista incompatibilitate. Oricum nu exista incompatibilitate de nici un fel daca avem in vedere lega 230/2007. Dar , fara a striga in gura mare, va sugerez, pentru linistea dv, sa vedeti contractul dv de munca, fisa postului si legislatia dupa care functioneaza institutia publica la care lucrati.


Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
Adriantot, moderator
Mai avem si satisfactii ca si dvs ,care nu va lepadati naravul .Pentru stiinta dvs tema a mai fost postata si pe alt forum .Felicitari ca incepeti sa va recunoasteti lipsurile,pacat ca nu invatati si din avertismente
SECŢIUNEA a 5-a
Incompatibilitati privind functionarii publici

Art. 94. - (1) Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica.
(2) Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza:
a) in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice;
b) in cadrul cabinetului demnitarului, cu exceptia cazului in care functionarul public este suspendat din functia publica, in conditiile legii, pe durata numirii sale;
c) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata;
d) in calitate de membru al unui grup de interes economic.
(21) Nu se afla in situatie de incompatibilitate, in sensul prevederilor alin. (2) lit. a) si c), functionarul public care este desemnat printr-un act administrativ, emis in conditiile legii, sa reprezinte sau sa participe in calitate de reprezentant al autoritatii ori institutiei publice in cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite in temeiul actelor normative in vigoare.
(3) Functionarii publici care, in exercitarea functiei publice, au desfasurat activitati de monitorizare si control cu privire la societati comerciale sau alte unitati cu scop lucrativ de natura celor prevazute la alin. (2) lit. c) nu pot sa-si desfasoare activitatea si nu pot acorda consultanta de specialitate la aceste societati timp de 3 ani dupa iesirea din corpul functionarilor publici.
(4) Functionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane in ceea ce priveste efectuarea unor acte in legatura cu functia publica pe care o exercita.
(5) In situatia prevazuta la alin. (2) lit. b), la incheierea mandatului demnitarului, functionarul public este reincadrat in functia publica detinuta sau intr-o functie similara.
[...]
Art. 96. - (1) Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice.
(2) In situatia functionarilor publici care desfasoara activitatile prevazute la alin. (1), documentele care alcatuiesc dosarul profesional sunt gestionate de catre autoritatea sau institutia publica la care acestia sunt numiti.
acestea sint extrase din legea 161/2003, la care se face referire in postarile anterioare.
in drept exista principiul ca "ceea ce nu este interzis, este permis". si nu se regaseste in citatul de mai sus o interdictie pt dvs. dupa parerea mea ;)
Ptr felix 34 HG 1588/2007art 19.al (4)precizeaza "Cenzorii alesi ai asociatiei de proprietari pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat,conform hotararii adunarii generale a proprietarilor ,la data adoptarii bugetului "
Contractul de mandat intra sub incidenta disp art 94 alin (4),mentionat si de dvs
Contractul de mandatar al asociatiei de proprietari.
Functionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane in ceea ce priveste efectuarea unor acte in legatura cu functia publica pe care o exercita.
Ce acte efectueaza un cenzor la asociatie care sa fie in legatura cu ce face el la serviciul lui? Ca 2+2 tot 4 face indiferent cum am aranja noi cifrele.
Cred ca mergem prea departe cu interpretarile.
La urma-urmelor poti face prostii in calitate de cenzor si daca esti femeie de serviciu la primarie, nu neaparat seful biroului de indrumare a asociatiilor de proprietari.
Or @lixa nici macar nu ne-a spus in ce domeniu e functionar public. Daca functia sa nu are nicio legatura cu cenzoratul, apoi legea ii permite sa faca si mama cenzoratului.
Si a nu se pierde din vedere ca nu este salarizat prin contract de mandat. El este doar presedintele comisiei de cenzori. Punct.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Functionar public versus cenzor asociatie de locatari ina_lucretia ina_lucretia Sun functionar public in domeniul financiar la ANAF si sunt propusa sa fiu cenzor la administratia de locatari (chiriasi). Pot ocupa aceasta functie? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Calitatea de funcþionar public este incompatibilã? louis philippe louis philippe Funcţia de preşedinte al unei asociaţii de proprietari renumerată lunar este incompatibilă sau compatibilă cu functia de consilier la D.J.T.L.(taxe ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public lixa lixa Sunt functionar public si mi s-a propus calitatea de presedinte al comisiei de cenzori la asociatia de proprietari unde locuiesc.Dupa parerea mea nu as fi ... (vezi toată discuția)