avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reclamare avocat la consiliul baroului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reclamare avocat la consiliul baroului

Citind diversele topicuri legate de inselaciunile practicate de avocati, am constatat ca nimeni, nicaieri nu mentioneaza faptul ca pentru a reclama un avocat pentru returnare onorariu baroul percepe o taxa de 100 de lei, iar pentru reclamarea avocatului pentru cercetare disciplinara suntem taxati 200 de lei.

Am o intrebare foarte clara: daca un avocat nu se prezinta la nici un termen al procesului dar depune niste concluzii scrise si face niste contestari de expertiza, se considera lipsa de diligenta ? art 40 al legii avocatului spune:

Art. 40. Avocatul este dator să studieze temeinic cauzele care i‑au fost încredinţate, angajate sau din oficiu, să se prezinte la fiecare termen la instanţele de judecată sau la organele de urmărire penală ori la alte instituţii, conform mandatului încredinţat, să manifeste conştiinciozitate şi probitate profesională, să pledeze cu demnitate faţă de judecători şi de părţile din proces, să depună concluzii scrise sau note de şedinţă ori de câte ori natura sau dificultatea cauzei cere aceasta ori instanţa de judecată dispune în acest sens. Nerespectarea imputabilă a acestor îndatoriri profesionale constituie abatere disciplinară.

In conditiile in care avocatul nu a fost prezent in sala, nu a fost in masura sa ia la cunostinta intrebarile instantei si a actionat in necunostinta de cauza. A pierdut procesul cu brio, de altfel.

De asemenea, avocatul nu a formulat o aparare pe fondul cauzei, ci doar pe exceptii, care i-au fost toate respinse. Poate fi tras la raspundere pentru lipsa de diligenta ? La barou sau in proces civil ?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Neprezentarea avocatului la proces mihai_r mihai_r Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care a apelat acum aprox 1 an la serviciile unui cabinet de avocatura pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Avocat pasiv ContSters352773 ContSters352773 Buna ziua. Am deschis un proces pentru marire pensie alimentara. Am platit un avocat pentru a ma reprezenta in Instanta si pentru a face toate cele necesare. ... (vezi toată discuția)
Avocatul din oficiu ciorditu ciorditu Daca depun o plangere penala prealabila in calitate de victima a inselaciunlor si nu imi pot permite un avocat pot sa primesc asistenta gratuita(sa intreb si ... (vezi toată discuția)