avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Neprezentarea avocatului la proces
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Neprezentarea avocatului la proces

Buna ziua,


Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care a apelat acum aprox 1 an la serviciile unui cabinet de avocatura pentru recuperarea datoriilor de la un proprietar. Acum, dupa 1 an s-a ajuns la expertiza contabila ceruta de parat si atat avocatul cat si expertul contabil au refuzat sa obtina de la dosar incheierile de sedinta. Avocatul motiva ca acele incheieri stau doar la dosarul instantei si ca el nu le are iar expertul avea nevoie de ele dar nu dorea sa plateasca banii la xerox.
Intr-un final am ajuns personal la judecatorie, am facut copii dupa acele incheieri si le-am predat expertului contabil, ocazie cu care am aflat si ca avocatul nu a calcat pe la nici unul dintre termene ( in jur de 7 termene pana acum).
Nu stiu daca este o strategie gandita de avocat pentru a avantaja asociatia de proprietari dar cert este ca nu m-a informat niciodata ca va lipsi iar acum nu motiveaza prin niciun fel lipsa de la procese. Toate actualizarile despre proces le-am primit pe email la cererea mea explicita si cred ca au fost extrase de pe portalul instantelor.

Procesul se va finaliza in curand, conform rezultatelor expertizei. Nu cred ca vom pierde ceva strict datorita avocatului dar simt ca acei bani au fost platiti degeaba si n-au fost meritati in nicun fel de avocat.

As vrea sa stiu daca se poate face ceva pentru recuperarea unei parti din banii platiti avocatului si eventual pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.


Multumesc





Cel mai recent răspuns: atitudine , utilizator 20:34, 16 Mai 2019
Din pacate nu aveti ce sa ii faceti. Exista obligatia de a trata cu diligenta cauza, insa nu se mentioneaza nicaieri in lege ca trebuie sa fie prezent.
E greu de demonstrat ca nu a fost diligent, mai ales daca litigiul se va finaliza cu o solutie favorabila. In orice caz, banii cheltuiti cu avocatul se vor recupera ca fiind cheltuieli de judecata.
eronat, doamna avocat. in legea 51/1995 la art 40 scrie foarte clar:

Art. 40. Avocatul este dator să studieze temeinic cauzele care i‑au fost încredinţate, angajate sau din oficiu, să se prezinte la fiecare termen la instanţele de judecată sau la organele de urmărire penală ori la alte instituţii, conform mandatului încredinţat, să manifeste conştiinciozitate şi probitate profesională, să pledeze cu demnitate faţă de judecători şi de părţile din proces, să depună concluzii scrise sau note de şedinţă ori de câte ori natura sau dificultatea cauzei cere aceasta ori instanţa de judecată dispune în acest sens. Nerespectarea imputabilă a acestor îndatoriri profesionale constituie abatere disciplinară.
Pentru renumita avocata parata Cristina Paisa
Cine v-a parat ca aveti cunostinte de avocat ?
Aparati si clienti prin instante?
Mai bine sa va apere clientii sa nu mai spuneti prostii care pot costa vietile clientilor pe care iii pagubiti!
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
atitudine, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamare avocat la consiliul baroului leorot leorot Citind diversele topicuri legate de inselaciunile practicate de avocati, am constatat ca nimeni, nicaieri nu mentioneaza faptul ca pentru a reclama un avocat ... (vezi toată discuția)
Avocat pasiv ContSters352773 ContSters352773 Buna ziua. Am deschis un proces pentru marire pensie alimentara. Am platit un avocat pentru a ma reprezenta in Instanta si pentru a face toate cele necesare. ... (vezi toată discuția)
Avocatul din oficiu ciorditu ciorditu Daca depun o plangere penala prealabila in calitate de victima a inselaciunlor si nu imi pot permite un avocat pot sa primesc asistenta gratuita(sa intreb si ... (vezi toată discuția)