avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Avocat pasiv
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Avocat pasiv

Buna ziua. Am deschis un proces pentru marire pensie alimentara. Am platit un avocat pentru a ma reprezenta in Instanta si pentru a face toate cele necesare. Insa, dupa ce si-a primit onorariul, 1500 lei, nu isi mai da absolut deloc interesul pentru procesul meu. Toate formalitatile le-am facut singura. Am scos certificat de grefa, am trimis scrisoare catre institutii din Italia pentru a obtine dovada salariului lui, traduceri si absolut tot ce a fost necesar am facut SINGURA. Am avut pana acum un termen la care am cerut amanare. Acum, de cate ori o sun pe dna avocat sa ma indrume ce am de facut, imi spune ba ca e ocupata, ca chiar nu raspunde. Umatorul termen il am pe 21 mai timp in care ar trebui sa obtin alte documente doveditoare iar ca persoana fizica nu pot.
Intrebare: exista posibilitatea sa reclam undeva faptul ca domna avocat nu isi face treaba pentru care am platit-o? Am dat niste bani pentru niste servicii ce nu le primesc.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
ContSters352773, utilizator
Da puteti reclama acest lucru la Consiliul Baroului de unde face parte in conformitate cu art. 40. - (1) din Legea 51/1995 "Avocatul este dator să studieze temeinic cauzele care i-au fost încredinţate, angajate sau din oficiu, să se prezinte la fiecare termen la instanţele de judecată sau la organele de urmărire penală ori la alte instituţii, conform mandatului încredinţat, să manifeste conştiinciozitate şi probitate profesională, să pledeze cu demnitate faţă de judecători şi de părţile din proces, să depună concluzii scrise sau note de şedinţă ori de câte ori natura sau dificultatea cauzei cere aceasta ori instanţa de judecată dispune în acest sens. Nerespectarea imputabilă a acestor îndatoriri profesionale constituie abatere disciplinară" ,iar potrivit art. Art. 86. (1) "Avocatul răspunde disciplinar pentru nerespectarea prevederilor prezentei legi sau ale statutului, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale baroului sau ale uniunii, precum şi pentru orice fapte săvârşite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea şi prestigiul profesiei, ale corpului de avocaţi sau ale instituţiei". (alineat modificat prin art. I pct. 41 din Legea nr. 25/2017, în vigoare de la 31 martie 2017).
Multumesc pentru raspuns. Domna avocat s-a prezentat la primul termen, dar nu stia ca exista o modificare la dosar cu toate ca, eu urmarind modificarile aparute pe site-ul Judecatoriei, am anuntat-o despre acest aspect. Avea in dosarul meu o hartie scrisa de mana (motivul reclamatiei mele scris in termeni adecvati). Aceasta doamna avocat (recomandata de cineva) nici macar nu a incheiat un contract cu mine si nu mi-a eliberat nici o chitanta pentru cei 1500 lei pe care i-am platit. Mereu a spus ca nu are timp ba ca au fost sarbatorile de Craciun, ba ca a fost in concediu, ba ca a fost Pastele.
As vrea sa caut o solutie mai simpla pentru a-mi recupera banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamare avocat la consiliul baroului leorot leorot Citind diversele topicuri legate de inselaciunile practicate de avocati, am constatat ca nimeni, nicaieri nu mentioneaza faptul ca pentru a reclama un avocat ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea avocatului la proces mihai_r mihai_r Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care a apelat acum aprox 1 an la serviciile unui cabinet de avocatura pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Avocatul din oficiu ciorditu ciorditu Daca depun o plangere penala prealabila in calitate de victima a inselaciunlor si nu imi pot permite un avocat pot sa primesc asistenta gratuita(sa intreb si ... (vezi toată discuția)