avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihnă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihnă

Bună ziua,
Aș avea și eu o nelămurire.
Este adevărat că dacă lucrezi 12 ore/zi, deși în contrat este trecută o normă de 8 ore/zi, la două zile de concediu de odihnă pe care ți le iei, se consideră trei zile?
Explicația a fost : 12 ore x 2 zile CO = 24 de ore, iar 8 ore x 3 zile CO = 24 de ore.
Cu alte cuvine, am avea doar 14 zile concediu de odihnă.
În speranța unui răspuns,
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AlMaria , utilizator 18:51, 26 Iunie 2016
Nu este adevarat ..... durata CO este cea mentionata in c.i.m. si nu este influentata de durata timpului de munca.

Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
....
Așa știam și eu, dar am crezut că este vreo excepție, nu știu, din moment ce ni s-a prezentat această explicație.
Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna timmyBlu timmyBlu Va salut ! Am lucrat 1 an la o firma si apoi m. am angajat imediat fara intrerupere in campul muncii,la o alta firma,cu alt profil. sunt angajat la aceasta din ... (vezi toată discuția)
Concediu 12/24 silvia99 silvia99 in cazul unui angajat ce lucreaza 12/24, daca acesta isi ia 1 zi de sambata libera (respectiv de joi pana luni nu lucreaza), cum anume se va socoti ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)