Bună ziua,
Aș avea și eu o nelămurire.
Este adevărat că dacă lucrezi 12 ore/zi, deși în contrat este trecută o normă de 8 ore/zi, la două zile de concediu de odihnă pe care ți le iei, se consideră trei zile?
Explicația a fost : 12 ore x 2 zile CO = 24 de ore, iar 8 ore x 3 zile CO = 24 de ore.
Cu alte cuvine, am avea doar 14 zile concediu de odihnă.
În speranța unui răspuns,
Vă mulțumesc!
Nu este adevarat ..... durata CO este cea mentionata in c.i.m. si nu este influentata de durata timpului de munca.
Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
....
Concediu de odihna
timmyBlu
Va salut ! Am lucrat 1 an la o firma si apoi m. am angajat imediat fara intrerupere in campul muncii,la o alta firma,cu alt profil. sunt angajat la aceasta din ... (vezi toată discuția)
Concediu 12/24
silvia99
in cazul unui angajat ce lucreaza 12/24, daca acesta isi ia 1 zi de sambata libera (respectiv de joi pana luni nu lucreaza), cum anume se va socoti ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
Liviuomu
Un salut cordial tuturor !
Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)