avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta

Buna ziua,
In data de 24.06.2016 am plecat din Bucuresti, pe A2, uitand sa platesc rovinieta. Din cate stiu, pe A2, in dreptul centurii (km 12-km13), este un cititor de roviniete si probabil ca am fost "citit' fara rovinieta. Mi-am adus aminte ca nu am platit rovinieta pe la km 35. Pana la km 50 am reusit sa platesc rovinieta online, de pe telefonul mobil.
Intrebarile mele sunt:
1. Mi se va intocmi proces verbal de contraventie (amenda), in conditiile in care la cca 20 minute de la presupusa depistare fara rovinieta, am platit-o? si
2. daca mi se intocmeste proces verbal de contraventie (amenda), pot sa o contest cu sanse de reusita si daca da, care sunt pasii si ce presupune (timp, nervi, etc)?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
popescuam, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniel-mircea , utilizator 13:15, 29 Decembrie 2019
Baza tehnica a CNDNAR evidentiaza succesiv si cronologic ,data depistarii circulatiei fara rovinieta si momrentul achizitiei acesteia
Nu se justifica eventuala contestare a PV in instanta ,in situatia in care la data si ora depistarii in trafic fara rovinieta ,nu figurati ca detinand rovinieta valabila
OG15/2002: "Perioada de valabilitate a rovinietei începe de la ora 0,00 a zilei solicitate de utilizator şi expiră la ora 24,00 a ultimei zile a duratei pentru care a fost achitat tariful de utilizare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat rovinieta astazi si tot astazi am trecut pe langa o camera cnadnr DMX DMX Astazi am trecut pe langa o camera a CNADNR, motiv pentru care mi-am amintit ca pentru masina pe care o conduceam nu mai am rovinieta valabila; expirata de 40 ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta platita in aceeasi zi bunicutul bunicutul Am primit o amenda pt roivinieta in data de 13 09 si eu am cumparat-o mai tarziu in aceeasi zi!!!!!Cum se rezolva cf legii!!!!! :O (vezi toată discuția)
Rovinieta - cumparare dupa trecerea pe sub aparat Diaden77 Diaden77 Astazi am circulat fara rovinieta si am trecut pe sub un aparat ,după care la 5 ore am cumparat rovinieta pe 7 zile si am trecut pe sub acelasi aparat in ... (vezi toată discuția)