avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... permis de conducere cetatean romin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

permis de conducere cetatean romin

buna ziua am si eu o intrebare sunt cetatean a rominie si locuesc in md si vreau sami fac permisul de conducere am nevoie de alte acte inafara de de buletinul rominesc , nu am dici un act moldovenesc.multumesc a,r
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:30, 27 Iunie 2016
Aveti dubla cetatenie romana si moldoveneasca?

Trebuie sa aveti domiciliul sau resedinta in RO mai mult de 185 zile pe an.

oug 195
Art. 23^1. - (1) Persoanele cu domiciliul sau resedinta in Romania ori care dovedesc ca se afla la studii in Romania de cel putin 6 luni pot solicita obtinerea permisului de conducere autoritatilor competente sa le examineze.
(2) In sensul prezentei ordonante de urgenta, pentru procedurile aferente permisului de conducere, au domiciliul sau resedinta in Romania persoanele care se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) locuiesc in mod obisnuit cel putin 185 de zile intr-un an calendaristic la o adresa sau la adrese din Romania datorita unor legaturi personale si profesionale ori datorita unor legaturi personale care releva legaturi stranse cu adresa sau adresele din Romania, daca persoanele nu au legaturi profesionale;
b) revin periodic la o adresa din Romania datorita unor legaturi personale cu adresa respectiva, desi locuiesc alternativ in locuri diferite, situate in doua sau mai multe state membre ale Uniunii Europene ori ale Spatiului Economic European ori in Confederatia Elvetiana, deoarece legaturile lor profesionale sunt intr-un loc diferit de cel al legaturilor personale;
c) locuiesc in mod obisnuit la o adresa din Romania datorita legaturilor personale cu adresa respectiva, desi locuiesc temporar si in alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European ori in Confederatia Elvetiana pentru indeplinirea unei activitati sau misiuni cu durata determinata.
(3) Persoanele care si-au stabilit domiciliul sau resedinta in Romania potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pot solicita obtinerea permisului de conducere autoritatilor competente sa le examineze, daca se afla in una dintre situatiile prevazute la alin. (2).
(4) Participarea la studii in cadrul unei universitati sau scoli din Romania nu implica transferul domiciliului sau al resedintei in Romania.
(5) Dovada incadrarii in una dintre situatiile prevazute la alin. (2), precum si a studiilor in Romania se face, in conditiile stabilite prin ordinul ministrului afacerilor interne prevazut la art. 23 alin. (10), cu documente:
a) prevazute de actele normative care reglementeaza domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si a cetatenilor Confederatiei Elvetiene sau regimul strainilor in Romania;
b) emise de institutia/institutiile de invatamant, acreditata/acreditate in conditiile legii, care sa ateste ca persoana urmeaza studii in Romania de cel putin 6 luni;
c) alte documente justificative, dupa caz.

Cititi legislatia romaneasca privind circulatia pe drumurile publice

OUG 195 - Codul rutier

[ link extern ]

HG1391-Regulamentul de aplicare a OUG195
[ link extern ]
bunaziua am numai o singura cetatanie numai romina da la moment sunt in moldova nu am nici un act mdovenesc dar vreau sa dau la carnetul de sofer si vreau sa stiu daca imi trebuie vriun act mdovenec pentu a da la carnet,mersi de ras
In primul rand, român se scrie cu â din a si nu cu â din i. Asta ca o observatie minora. Pentru a obtine permis de conducere trebuie sa stiti sa cititi si sa scrieti corect.
Nu aveti nevoie de vreun act moldovenesc pentru ca aveti cetatenie si carte de identitate romaneasca.
Trebuie sa urmati cursurile unei scoli de soferi in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as avea și eu o întrebare, va rog frumos puteți ... marcusilvia77@yahoo.com marcusilvia77@yahoo.com Bună ziua. As avea și eu o întrebare, va rog frumos puteți sa-mi spuneți dacă sunt cetățean cu dublă cetatenie romana și belgiana pot da examen ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere viorella_m viorella_m Buna ziua tuturor! Azi m-am confruntat cu o probleme neplacuta. Sunt cetatean roman, cu domiciliul actual in Germania. In anul 2007 am obtinut in Romania ... (vezi toată discuția)
Ordinul mai 110/2014 - stabilirea resedintei ioana_lg ioana_lg Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei spete: - Sora mea este cetatean roman, cu adresa de domiciliu din cartea de identitate in ... (vezi toată discuția)