avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii


Este prevazut in codul muncii faptul ca daca un angajat cu c.i.m. de 8 ore si lucreaza sambata , are dreptul la 2 zile libere ? sa fim intelesi ,nu la " mica intelegere " , ba mai mult sambata lucreaza cam 4 ore .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 29 Iunie 2016
Am inteles unde e schepsisul, munca suplimentara inseamna suplimentar peste cele 8 ore din saptamana normala de lucru, de luni pana vineri.

Orele lucrate in timpul zilelor de sambata si duminica sunt prevazute in Codul muncii sau trebuie prevazute in Reg. intern si CCM?

Ce se intampla in cazul in care nu sunt prevazute nicaieri?

De ex. la societatea unde lucrez se merge pe "ora pe ora" pentru ca nu este prevazut nicaieri plata suplimentara a orelor din zilele de sambata si duminica. Sau se dau zile libere, tot "ora pe ora". Este legal?
Domnule Consilier juridic imi cer mii de scuze , nu doresc sa beneficiez de bunatatea si timpul Dumneavoastra dar am contractul in fata si la durata muncii scrie :
1. O norma intreaga , durata timpului de lucru fiind de 8 ore / zi , 40 ore / saptamana
2. ( a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza : 6 - 14
Nu se specifica nicaieri ca lucreaza sambata sau nu trebuie .
Sau mai exista ceva , ori eu nu ma exprim bine sau nu inteleg cu toate ca Dumneavoastra explicati pe intelesul tuturor
Inca odata imi cer scuze si sper ca la urmatorul raspuns sa inteleg .
@ cyan

Numai sporul acordat in cazul muncii in zilele de repaus saptamanal trebuie sa fie stabilit in c.i.m., prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

De asemenea, se mai poate mentiona si cand se acorda zilele libere.

Pentru restul se aplica prevederile din Codul Muncii.



@ eugarizan

Este o eroare in c.i.m. la repartizarea timpului de munca, in opinia mea , avand in vedere cele mentionate de dvs in mesajul de la ora 18:44.

In ceea ce priveste mesajul dvs de la ora 19:12, avand in vedere ce este stipulat in c.i.m., salariata in cauza nu are nicio obligatie de a veni la munca sambata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor ore suplimentare ioana.1960 ioana.1960 Va rog sa ma ajutati !!! In Codul Muncii scrie ca se pot lucra 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare, si ca aceste ore suplimentare se pot ... (vezi toată discuția)
Codul muncii angelica36 angelica36 buna ziua daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Berescu Laura Berescu Laura cum se platesc orele suplimentare?de exemplu tatal meu lucreaza intr-o fabrica cuptorar si nu prea sunt posibilitati pentru zile libere.orele suplimentare sunt ... (vezi toată discuția)