avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometru de apartament vs apometru bransament. Ambele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometru de apartament vs apometru bransament. Ambele clasa de precizie C

Buna seara! In urma unor discutii interminabile cu ad-tor/asociatie mi-am schimbat contorul de apa rece. Am trecut la unul de clasa de precizie C, de aceeasi clasa cu cel de la bransament. Lunar ma trezeam cu 5/6 mc in plus, deoarece: ,, ai contor care inregistreaza de la 60 de l/min, cel de la intrare (bransament) inregistreaza de la 15 l.min". Adica eram a priori hot. Acum cu toate certificatele, pv montare, pv sigilare, bla, bla, bla, am mers la ad-tor si i-am spus ca daca ma mai incarca cu 1(un) mc, ma voi adresa instantelor de judecata, indreptandu-ma impotriva lui si a asociatiei. In loc sa incerce sa rezolve problema diferentei, niste escr*ci de la asociatie, profitand de prostia unei majoritati, au votat ca diferenta dintre citirea de la contorul de la bransament si suma citirilor contoarelor din apartamente se imparte in mod egal pe apartamente. Lunar ,,primesc" cate 5/6 mc, inmultiti cu 6 lei mc, inmultiti cu 20 de ap./scara, inmultiti cu 5 scari.... Pic cu pic de face stropul! Daca se ajunge la un conflict (si se va ajunge! daca ma ,,pierd" se creaza precedentul), am sanse in instanta? O mentiune: de la contorul de bransament pana la apartamente, deci partea comuna, instalatia e uscata ca Sahara, nu picura o lacrima. P.S. De taxarea la apa calda am scapat, folosesc un instant pe gaz care prepara apa calda, deci batalia pe apa rece este cu atat mai importanta. Pret contor clasa C 1/2' 160 de lei.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2016
dogele, utilizator
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 17:08, 3 Iulie 2016
Nu va hazardati sa demarati actiune in instanta deoarece nu aveti sanse sa obtineti hotarare favorabila,pentru un motiv simplu,simplu de tot...
Nu va hazardati sa demarati actiune impotriva administratorului de imobil in instanta,pentru ca veti obtine hotarare defavorabila dv
NU aveti nicio sansa in instanta chiar daca pe instalatia comunca nu pica nicio picatura. Diferenta de apa nu apare numai din diferenta de clasa de precizie a contoarelor.
Sunt zeci de topici in forum pe repartizarea diferentelor de apa.
Restul de proprietari aveau toti contoare cu clasa de precizie C si erati singurul ramas fara clasa C?
Conductele de apa calda sunt blindate si sigilate?

@cyan
Exista parerea gresita ca daca se instaleaza apometru individual de clasa identica celui de bransament,dispar diferentele dintre factura si total index raportati periodic de catre locatari
Chiar daca toti locatarii inteleg sa instaleze apometre individuale de clasa de precize identica cu cel de bransament,tot vor exista diferente
Eu stiu acest lucru, trebuie ca @dogele sa inteleaga si el ca diferentele au si alte cauze.

Se poate lamuri citind topicii din forum, de ex.
www.avocatnet.ro/content/for...
@dogele
Escrocii aia care au convins majoritatea sa voteze cum sa se imparta diferenta de apa stiu ceva mai mult decat dv. cum sta treaba cu aceasta apa.
Nu va veti putea impaca cu lumea si viata pe chestiunea apei decat atunci cand va veti muta singur in curte, singur pe un contor de bransament. Poate nici atunci....
Daca intrati pe forum inainte de a va monta apometrul milionar de clasa "c" si ne cereati parerea, ati fi evitat o cheltuiala inutila. Apometrul dv. seamana cu tichia de margaritar pe capul unui chel.

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)